1. Haberler
  2. Gündem
  3. İzmir Gaziemir Devlet Hastanesi’nde Doktora Fiziksel Saldırı

İzmir Gaziemir Devlet Hastanesi’nde Doktora Fiziksel Saldırı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İzmir Gaziemir Devlet Hastanesi’nde Doktora Saldırı

İzmir Gaziemir Devlet Hastanesi Acil Servisi’nde görevli doktor İ.S., bir hasta ve onun yakını tarafından sözlü ve fiziksel bir saldırıya maruz kaldı. Bu saldırı sonucunda kafa travması geçiren doktorun, tedavisinin Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde sürdüğü bildirildi. İzmir Tabip Odası, olayla ilgili olarak “Saldırganlar hakkında en ağır ceza hükümlerinin uygulanması için hukuki sürecin takipçisiyiz.” şeklinde bir açıklama yaptı.

DOKTOR KAFA TRAVMASI GEÇİRDİ

Olay, İzmir Gaziemir Devlet Hastanesi Acil Servisi’nde gerçekleşti. Doktor İ.S., bir hasta ve yakını tarafından öncelikle sözlü saldırıya (hakaret) maruz kaldı. Saldırının ardından hastane yönetimi tarafından beyaz kod verildi. Ancak, beyaz kod verilmesinin ardından hastaneden ayrılan kişiler, tekrar geri dönerek doktor İ.S.’ye bu kez fiziksel saldırıda bulundu. Saldırganlar, meslektaşımızı saçından tutarak yerde sürükledi ve darp etti. Kafa travması geçiren doktorun tedavisi halen Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde devam etmektedir.

  • Olayın ardından İzmir Tabip Odası Genel Sekreteri Dr. Nuri Seha Yüksel ve Oda Avukatı Mithat Kara, doktor İ.S. ile görüşerek kendisine desteklerini iletti ve hukuki ile idari süreçler hakkında bilgilendirme yaptı.
  • Tabip Odası, saldırganlar hakkında en ağır cezai yaptırımların uygulanması için süreci yakından takip edeceğini duyurdu.
  • Olay, sağlık sektöründe şiddetin önlenmesi gerektiğini bir kez daha gözler önüne serdi.

İzmir Tabip Odası’nın açıklamasında şu ifadelere de yer verildi: “Ülkemizdeki şiddet sarmalının her geçen gün yeni bir yansıması ortaya çıkmaktadır. Sağlıkta şiddetin önlenmemesi ve caydırıcı yaptırımlar getirilmemesi bir tercihtir. Şiddetin önlenmesi için gerçekçi bir irade ortaya koymayan yöneticiler, tercihini hekimlerin şiddete uğramasına göz yumarak göstermektedir. Hekimler için bıçak kemiğe dayanmıştır. Hekimler, şiddet altında mesleğini sürdürmek istemiyor ve şiddetin mağduru olmak da istemiyorlar.”

Kaynak: Sözcü

İzmir Gaziemir Devlet Hastanesi’nde Doktora Fiziksel Saldırı
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!