1. Haberler
  2. Teknoloji
  3. Güneş Solar Maksimum Evresine Ulaştı: Kuzey Işıkları Türkiye’de Gözlemlendi

Güneş Solar Maksimum Evresine Ulaştı: Kuzey Işıkları Türkiye’de Gözlemlendi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

NASA ve NOAA’dan Önemli Gelişme: Güneş Solar Maksimum Evresine Ulaştı

NASA ve NOAA'dan Önemli Gelişme: Güneş Solar Maksimum Evresine Ulaştı

NASA’nın resmi internet sitesine göre, NOAA (Ulusal Okyanografik ve Atmosferik İdaresi), NASA ve uluslararası Güneş Döngüsü Tahmin Paneli’nin düzenlediği bir telekonferansta, Güneş’in “solar maksimum” evresine ulaştığını duyurdu. Bu evre, Güneş’in 11 yıllık döngüsünde gözlemlenen en yüksek aktivite dönemini işaret ediyor.

NOAA, mevcut solar maksimum döneminin, gelecekte daha fazla jeomanyetik fırtına beklentisi doğurduğunu belirtti. Bu durum, özellikle önümüzdeki birkaç ay içerisinde Kuzey Işıkları (Aurora Borealis) görülme olasılığını artırıyor.

ARAŞTIRMALAR İÇİN FIRSAT SAĞLAYACAK

NOAA Uzay Hava Durumu Operasyonları Direktörü Elsayed Talaat, solar maksimum evresinin yalnızca Güneş aktivitesinin zirveye ulaştığı anlamına gelmediğini vurguladı. Güneş Döngüsü Tahmin Paneli Eş Başkanı ve Texas’taki Southwest Araştırma Enstitüsü’nden bilim insanı Lisa Upton, mevcut Güneş döngüsündeki aktivitelerin, daha önceki tahminlerin üzerinde olduğunu ifade etti.

Güneş Solar Maksimum Evresine Ulaştı: Kuzey Işıkları Türkiye'de Gözlemlendi

TÜRKİYE’DE KUZEY IŞIKLARI GÖRÜLDÜ

Geçtiğimiz hafta, Türkiye’nin kuzey bölgelerinde etkileyici bir doğa olayı yaşandı. Kuzey ışıkları, Kastamonu’nun Karadeniz sahilindeki Bozkurt ilçesi ve Sakarya’nın Kocaali ilçesinde gözlemlendi. Yeryüzünün manyetik alanı ile Güneş’ten gelen yüklü parçacıkların etkileşimi sonucu ortaya çıkan bu muhteşem ışık gösterisi, vatandaşlar tarafından heyecanla fotoğraflandı.

Kaynak: Sözcü

Güneş Solar Maksimum Evresine Ulaştı: Kuzey Işıkları Türkiye’de Gözlemlendi
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!