1. Haberler
  2. Gündem
  3. Türkiye’de Gıda Güvenliği ve Köfteci Yusuf Tartışmaları

Türkiye’de Gıda Güvenliği ve Köfteci Yusuf Tartışmaları

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türkiye’de Gıda Güvenliği Tartışmaları

Türkiye'de Gıda Güvenliği Tartışmaları

Türkiye, Tarım ve Orman Bakanlığı’nın yayımladığı ‘Taklit ve Tağşiş Yapılan Gıdalar’ listesi etrafında süregelen tartışmalarla çalkalanıyor. Son güncellemelerle birlikte, usulsüz üretim yaptığı belirlenen firma sayısında artış yaşanırken, raporda en çok dikkat çeken isimlerden biri, döner ve köfte ürünlerinde domuz eti tespit edilen Köfteci Yusuf oldu.

Türkiye'de Gıda Güvenliği ve Köfteci Yusuf Tartışmaları

BİNLERCE SİPARİŞ İÇİN İPTAL TALEBİ GELDİ

Türkiye genelinde çok sayıda şubesi bulunan bu marka, hızlı büyümesini online sipariş platformları aracılığıyla da sürdürdü. Bunun sonucunda, pek çok uygulama üzerinden paketlenmiş et ürünlerinin satışına başlamıştı. Ancak, domuz eti iddialarının gündeme gelmesiyle birlikte, yakın dönemde sipariş vermiş ve ürünlerini ilerleyen tarihlerde tüketmek üzere dondurucuya yerleştiren kullanıcılar, ilgili firmaları arayarak Köfteci Yusuf siparişlerini iade etmek istediklerini bildirmeye başladılar.

Türkiye’nin en popüler online sipariş uygulamaları, başlangıçta standart iptal prosedürlerini uygulasa da, taleplerin artması üzerine Köfteci Yusuf siparişlerine ilişkin önemli bir değişiklik yapılması gerekti. Bu durum, hem kullanıcıların hem de platformların dikkatini çekti.

SİPARİŞLERDE YENİ DÖNEM BAŞLADI

Artan iptal talepleri doğrultusunda firmalar, Köfteci Yusuf’tan verilmiş eski tarihli siparişler için iptal başvurularını tamamen durdurma kararı aldı. Yeni siparişlerin devam ettiği bu marka hakkında, yalnızca son 15 gün içinde alınmış siparişler için iptal incelemesi yapılacağı belirtildi.

İptal talebinde bulunacak müşterilerin, satın aldıkları et ürünlerinin fotoğraflarını çekerek ilgili e-ticaret platformu ile iletişime geçmeleri gerekecek. Eğer ürünlerin iptal koşullarını karşıladığı tespit edilirse, firma tarafından görevlendirilecek bir kurye ile ürünler teslim alınacak ve para iade süreci başlatılacak.

Kaynak: Sözcü

Türkiye’de Gıda Güvenliği ve Köfteci Yusuf Tartışmaları
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!