1. Haberler
  2. Dünya
  3. NATO Genel Sekreteri, Ukrayna’nın Zafer Planını Değerlendirecek

NATO Genel Sekreteri, Ukrayna’nın Zafer Planını Değerlendirecek

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

NATO Genel Sekreteri Mark Rutte, Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodimir Zelenskiy’nin açıkladığı “zafer planı”nın Perşembe günü Brüksel’de gerçekleştirilecek NATO Savunma Bakanları toplantısında ele alınacağını duyurdu. Rutte, bu planın tüm yönlerini desteklemediğini belirterek, “Bu, planın tamamını desteklediğim anlamına gelmiyor” ifadelerini kullandı.

VOA Türkçe’den Arzu Çakır’ın haberine göre, Brüksel’deki NATO karargahında düzenlenen basın toplantısında Rutte, Zelenskiy’nin öğleden sonra Ukrayna Parlamentosu’na sunduğu barış planına atıfta bulunarak, “Perşembe akşamı NATO-Ukrayna toplantımızda bu planı masaya yatıracağız” diye konuştu. Zelenskiy, Ukrayna’nın beş maddelik “zafer planı”nın, Kiev’in “NATO’ya katılım davetini koşulsuz alması”nın yanı sıra, kendi topraklarında “nükleer olmayan stratejik caydırıcılık konuşlandırılmasını” da içerdiğini vurguladı.

Ukrayna Parlamentosu’nda gerçekleştirdiği konuşmada Zelenskiy, “Eğer Ukrayna’nın müttefikleri bu planı şimdi uygularsa, bu durumun Rusya’ya karşı savaşın önümüzdeki yıl içinde sona ermesine yol açabileceği” güvencesini de verdi. Zelenskiy, “Rusya’nın barışa zorlanması için birlikte durumu değiştirmeliyiz” çağrısında bulundu.

Mark Rutte, basın toplantısında planın “güçlü bir sinyal” olduğunu ancak mevcut haliyle bu planın her bir unsuru hakkında yorum yapma yetkisine sahip olmadığını ifade etti. Rutte, “Bu planı dikkate alıyoruz. Ancak daha iyi anlamamız gereken birçok soru var. Bunun yönlerini tartışacağız ve birçok noktada anlayışımızı derinleştirmenin yollarını arayacağız. Kapalı kapılar ardında bir diyaloğumuz olacak. Ancak şu anda planın tüm yönlerini desteklediğimizi söyleyemem. Yine de, kesinlikle Ukrayna’yı desteklemeye devam edeceğiz” dedi.

Kaynak: Sözcü

NATO Genel Sekreteri, Ukrayna’nın Zafer Planını Değerlendirecek
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!