1. Haberler
  2. Gündem
  3. Fernas Madencilik İşçileri Açlık Grevine Ara Verdi

Fernas Madencilik İşçileri Açlık Grevine Ara Verdi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Manisa’nın Soma ilçesinde, AKP Milletvekili Ferhat Nasıroğlu’na ait Fernas Madencilik’te çalışan işçiler, Bağımsız Maden İşçileri Sendikası’na üye oldukları ve haklarını talep ettikleri gerekçesiyle işten çıkarıldılar. Bu durum üzerine başlattıkları açlık grevine ara verdiklerini duyurdular.

Görüşme Kesinleşti

Fernas işçileri tarafından yapılan yazılı açıklamada, bu kararın AKP Grup Başkanı Abdullah Güler ve DEM Partili TBMM Başkanvekili Sırrı Süreyya Önder’in, Fernas Madencilik’in sahibi Ferhat Nasıroğlu ile gerçekleştirdiği görüşmenin ardından alındığı belirtildi. Açıklamada, işçi heyeti ile Fernas yetkilileri arasında yapılacak olan görüşmenin kesinleştiği ifade edildi.

Yapılan açıklamada, “Cuma günü Soma’da yapılacak görüşmenin olumlu sonuçlanacağına inanıyoruz” ifadelerine yer verildi. İşçilerin bu süreçteki kararlılığı ve dayanışmasının, haklarını elde etmede önemli bir etkisi olduğu vurgulandı.

İşçilerin taleplerinin karşılanması ve çalışma koşullarının iyileştirilmesi için mücadelelerinin devam edeceği de duyuruldu.

Kaynak: Sözcü

Fernas Madencilik İşçileri Açlık Grevine Ara Verdi
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!