1. Haberler
  2. Gündem
  3. Devlet Bahçeli’nin Siyasi Açıklamaları ve Çözüm Süreci Tartışmaları

Devlet Bahçeli’nin Siyasi Açıklamaları ve Çözüm Süreci Tartışmaları

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin Açıklamaları ve Siyasi Tartışmalar

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, geçtiğimiz günlerde DEM Partisi üyeleriyle gerçekleştirdiği tokalaşmanın ardından dikkat çeken bir açıklama yaptı. Bahçeli, “Terörist başı buyursun, terörün bittiğini ve örgütün tasfiye edileceğini tek taraflı ilan etsin. Devletin terörle masaya oturmasını hiç kimse hiçbir şart altında beklemesin. Kana değil kardeşliğe susadıklarını göstersinler.” diyerek siyasette ‘çözüm süreci’ tartışmalarını yeniden alevlendirdi.

Bahçeli’nin bu sözleri, daha önce ‘çözüm süreci’ döneminde önemli roller üstlenmiş olan eski TBMM Başkanı Bülent Arınç tarafından değerlendirildi. Arınç, “Öcalan çağrı yapsın diyorsanız, bunun içini doldurmalısınız.” şeklinde bir yorumda bulundu. Arınç’a göre, Hakan Fidan, İbrahim Kalın, Mehmet Yerlikaya veya başka bir heyet, yeni süreci iktidar adına yürütebilir.

BİR TOKALAŞMADAN BU KADAR SONUÇ ÇIKMAZ

Arınç, Artı Gerçek’ten İrfan Aktan’a verdiği röportajda, Bahçeli’nin DEM Partisi üyeleriyle tokalaşmasını önemsemediğini belirtti. Arınç, “Bahçeli’nin DEM’lilerle tokalaşması ve neden tokalaştığını kendisi açıklıyor. Ancak ben bunu çok önemli görmüyorum. Yani bir tokalaşmadan bu kadar sonuç çıkmaz.” sözleriyle düşüncelerini ifade etti. Ayrıca, siyaset dünyasında her eylemin bir anlamı olduğunu vurguladı:

  • Eski tabirle bir işin siyakı vardır, sibakı vardır. Başı, devam eden süreci ve sonucu vardır.
  • Siyasette bir nezaket göstergesi olarak kabul edilirse, Bahçeli Demirtaş’la da, Ahmet Türk’le de tokalaşmıştır.

KİLİDİ AÇMAK İÇİN BİR ANAHTARA İHTİYAÇ VAR

Arınç, Bahçeli’nin kendisi hakkındaki ağır sözlerini hatırlatarak, “Ben bunu unutmam ama her gün de gündeme getirmem.” dedi. Arınç, siyasette herkesin elini uzattığında karşılık vermenin doğal olduğunu, ancak bu tür eylemlerin çok amaçlı kullanılması konusunda temkinli olduğunu belirtti:

  • “Fakat sadece bir el uzatma, tokalaştırma ritüeline bakarak, bunu çok amaçlı bir iş için kullanabilmek bana çok inandırıcı gelmiyor.”
  • “Ama her şeye rağmen, bu bir süreç olarak başlamalıdır. Buna ihtiyaç vardır.” dedi.

ÖCALAN ÇAĞRI YAPSIN DİYORSANIZ BUNUN İÇİNİ DOLDURMAK ZORUNDASIZ

Arınç, çözüm süreciyle ilgili umutlu olduğunu ifade ederek, “Mesele sadece buysa ve DEM Parti bundan memnunsa, mesele kalmamıştır.” dedi. Ancak, “Öcalan çağrı yapsın diyorsanız, bunun içini doldurmak zorundasınız.” ifadesiyle de dikkat çekti. Öcalan’ın daha önce yaptığı çağrılara atıfta bulunarak, yeni dinamiklere ihtiyaç olduğunu vurguladı:

  • “Öcalan bu çağrıyı 11 sene önce yaptı; sonra yaşadıklarımız ise malum.”
  • “Yeni şeyler söylemek lazımdır.” dedi.

KÜRT SORUNUNU ÇÖZMEK İSTEYEN, HER TÜRLÜ TEHLİKEYİ GÖZE ALMAK ZORUNDA

Son olarak, Arınç, Kürt meselesinin çözülebilir olduğuna inandığını belirtti. “Gecenin en karanlık anı, şafağın sökmeye en yakın zamanıdır.” diyerek umut dolu bir mesaj verdi. Kürt sorununu çözmek isteyenlerin her türlü tehlikeyi göze alması gerektiğini ifade etti:

  • “Kürt meselesi çözülecek, ben umutluyum.”
  • “Kürt sorununu çözmek isteyen bir insan, her türlü tehlikeyi göze almak zorunda.” şeklinde konuştu.

Kaynak: Sözcü

Devlet Bahçeli’nin Siyasi Açıklamaları ve Çözüm Süreci Tartışmaları
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!