1. Haberler
  2. Magazin
  3. Kadına Şiddet ve Bekaret Kontrolü Üzerine Duygu Dolu Anlar

Kadına Şiddet ve Bekaret Kontrolü Üzerine Duygu Dolu Anlar

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Özel Yayınla Kadına Şiddet Konusuna Dikkat Çekildi

Özel Yayınla Kadına Şiddet Konusuna Dikkat Çekildi

Moderatörlüğünü Oğuzhan Uğur’un üstlendiği “Mevzular Açık Mikrofon”, geçtiğimiz gün 6284 Özel Yayını ile izleyicilerin karşısına çıktı. Bu özel bölümde, kadına şiddet ve kadın cinayetleri gibi son derece önemli konular ele alındı ve duygusal anlar yaşandı. İzleyenlerin gözyaşlarına boğulmasına neden olan bölümde, boşanmak istediği için iki çocuğunun babası tarafından katledilen acılı anne Cemile Yıldız’ın sözleri ise dinleyenleri derinden etkiledi.

Bölümde birçok ünlü kadın sanatçının da yer alması dikkat çekti. Bunlardan biri olan oyuncu Hazal Kaya, yıllar önce başrolünde yer aldığı “Adını Feriha Koydum” dizisinde çekmek istemediği bekaret kontrolü sahnesi hakkında samimi açıklamalarda bulundu.

Kadına Şiddet ve Bekaret Kontrolü Üzerine Duygu Dolu Anlar

“KADIN ROL ARKADAŞIM AKILLI OLMADIĞIMI VURGULADI”

Hazal Kaya, rol arkadaşı Ayşegül Çıdamlı’nın yıllar önce kendisi hakkında yaptığı açıklamaları hatırlatarak, bekaret sahnesinin perde arkasını anlattı: “Aslında benim kıymetimi bilen, beni aşağılamaya çalışan bir hemcinsim olan rol arkadaşımın etkisi büyük oldu. O, ‘Bekaret kontrolü sahnesi vardı, oynamak istemedi.’ derken, benim çok da akıllı bir kadın olmadığımı vurgulayan bir anlatımda bulundu.”

Kaya, şunları ekledi: “O sahnede ben aslında şunu yapmaya çalışmıştım. Keşke o sahneyi çekseydik. Feriha karakteri, neredeyse tecavüz kadar sert bir deneyim olan bu bekaret kontrolü sahnesini yaşasaydı ve izleyiciler de o kızın ne kadar perişan olduğunu görebilseydi. Ama sahnenin devamında sevgilisinin yanına gidiyordu. Ben de ‘Bu kızın bedenine büyük bir şiddet uygulandı. Neden bunu anlatmıyoruz? Anlatacaksak anlatalım. Anlatmıyorsak eğer manitasının yanına gidecekse, hiç çekmeyelim. Karşı çıksın, devam edelim.’ demiştim.”

AYŞEGÜL ÇIDAMLI NE DEMİŞTİ?

“Adını Feriha Koydum” dizisinde “Hatice Hala” karakterini canlandıran Ayşegül Çıdamlı, katıldığı bir magazin programında Hazal Kaya ile ilgili şunları söylemişti: “Hazal, ‘Bu sahneyi oynamam, kadın burada küçümseniyor’ diyerek karşı çıktı. Hatta bana, ‘Ayşegül abla, bekaret kontrolüne götürüyorlar, bu kadar olur mu?’ diye sordu. Ben de ona, ‘Kızım, bekaret kontrolüne gidecek olan sen değilsin ki, Feriha. Rolünle gerçeği karıştırma.’ dedim. Ancak dinlemedi. O sahne her şeyin sonu oldu. Hazal bir daha toparlayamadı. Meğer annesi de Mor Çatı’nın kurucuları arasındaymış. Bu yüzden Hazal, bekaret kontrolü sahnesine daha aşırı tepki göstermiş. Ayrıca, arkadaşlarının da çok dolduruşuna geldi. Onunla bu dizi yüzünden dalga geçiyorlarmış.”

Kadına Şiddet ve Bekaret Kontrolü Üzerine Duygu Dolu Anlar

Kaynak: Sözcü

Kadına Şiddet ve Bekaret Kontrolü Üzerine Duygu Dolu Anlar
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!