1. Haberler
  2. Gündem
  3. Oğuz Soyubey’in Deprem Sonrası Yaşamı ve Devletle İtiraz Süreci

Oğuz Soyubey’in Deprem Sonrası Yaşamı ve Devletle İtiraz Süreci

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Oğuz Soyubey’in Deprem Sonrası Yaşamı

Oğuz Soyubey'in Deprem Sonrası Yaşamı

Adana Çukurova’da yaşayan Oğuz Soyubey, Şubat 2023’te meydana gelen depremler sırasında evi tamamen yıkıldı. Bu yıkımın acı sonuçları arasında, eşini ve çocuklarını kaybetmesi de yer alıyor. Depremin ardından Adana’ya geri dönmeme kararı aldığını belirten Soyubey, “Kendimi deprem bölgesindeki çocuklara adadım. Onlar için sık sık seyahat ediyorum ve elimden gelen her şeyi yapmaya çalışıyorum” diye ifade etti.

Yakın zamanda E-Devlet sistemine girdiğinde kendisine bir ceza kesildiğini fark eden Soyubey, ikametgahı olmadığı için ceza yazıldığını öğrendi. Bu durumu düzeltmek adına Nüfus Müdürlüğü’ne giderek itirazda bulundu; ancak ne yazık ki sonuç değişmedi. 451 liralık cezanın ödenmesi gerektiği kendisine bildirildi.

“HALİN NEDİR DİYE SORUMAYAN DEVLETİMİZ CEZA GÖNDERMİŞ”

Ceyhan Vergi Dairesi tarafından kesilen cezayla ilgili bir kez daha itirazda bulunmayı planladığını dile getiren Soyubey, “Deprem sırasında yanımızda olmayan devlet, kendini bu şekilde hissettirmiş oldu. İki yıldır, ‘Öldün mü, kaldın mı?’ diye sormayan, ‘Yerin, yurdun, yuvan yıkıldı, halin nedir?’ diye sormayan yüce devletimiz, ikametgah adresim yok diye ceza göndermiş. Bu durumda kalmaktan dolayı büyük bir üzüntü yaşıyoruz.” diyerek hislerini aktardı.

Daha önce, depremde evleri yıkılan birçok depremzedeye de elektrik, su ve doğalgaz faturaları gönderilmiş, bu ödemelerin yapılması gerektiği belirtilmişti. Oğuz Soyubey, ikametgahını herhangi bir yere almadığını çünkü sürekli depremzedelere yardım etmek için farklı şehirlerde bulunduğunu vurguladı. Deprem bölgesinde ise ağırlıklı olarak çadır, konteyner ve araç gibi geçici yerlerde yaşam mücadelesi vermek zorunda kaldığını ifade etti.

Kaynak: Sözcü

Oğuz Soyubey’in Deprem Sonrası Yaşamı ve Devletle İtiraz Süreci
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!