1. Haberler
  2. Spor
  3. Benfica Kulübü’ne Yönelik Suçlamalar ve Savunma Stratejisi

Benfica Kulübü’ne Yönelik Suçlamalar ve Savunma Stratejisi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Benfica Kulübü’ne Yönelik Ciddi Suçlamalar

Milli futbolcularımızdan Kerem Aktürkoğlu ve Orkun Kökçü’nün formasını giydiği Benfica Kulübü’nün Spor Anonim Şirketi (SAD), savcı Cristiana Mota tarafından ciddi suçlamalarla karşı karşıya kaldı. Kulüp, açık rekabette aktif yolsuzluk, menfaat teklifinde bulunma ve nitelikli vergi dolandırıcılığı gibi iddialarla suçlanıyor. Savcılık, kulübün “altı aydan üç yıla kadar spor müsabakalarına katılmaktan men” edilmesini talep ediyor.

Suçlamaların kendilerine iletilmesinin ardından Benfica, resmi internet sitesinden sert bir açıklama yaparak sürece tepki gösterdi. Açıklamada, eski başkan Luis Filipe Vieira ve eski yönetici Paulo Gonçalves’e yönelik eylemler nedeniyle kulübün sorumlu tutulduğu ifade edilerek, “Benfica ve hukuk ekibimiz, dün bize tebliğ edilen iddianameyi tüm detaylarıyla inceleyecektir.” denildi.

Emsal Teşkil Eden Dava

A BOLA gazetesinin edindiği bilgilere göre, Benfica’nın en muhtemel hamlesi bir soruşturma açılmasını talep etmek olacak. Henüz nihai karar verilmemiş olsa da bu yolun izlenmesi kulüp açısından doğal bir süreç olarak değerlendiriliyor. Daha önce “e-toupeira” olarak bilinen davada da Benfica’nın SAD’ı soruşturma talebinde bulunmuş, bu davada Merkezi Ceza Soruşturma Mahkemesi hakimi 28 bilgisayar dolandırıcılığı, bir haksız menfaat sağlama ve bir aktif yolsuzluk suçunu düşürmüştü.

Benfica: İddialar Asılsız

Kırmızı-beyazlı kulüp, Savcılığın suçlamalarına yönelik kısa ancak net bir açıklama yaptı. Açıklamada, “Benfica, zamanı geldiğinde hukuki sürece uygun şekilde duruşunu sergileyecek.” denildi ve kulüp, şu mesajla iddialara karşı sert bir savunma yapacağını vurguladı: “Sport Lisboa e Benfica olarak, tüm suçlamalara –ki mevcut incelemelerimize göre bunlar asılsızdır– ve kulübümüzün haklarını zedeleyebilecek her türlü girişime karşı tereddüt etmeden savunmamızı yapacağız.” Benfica’nın bu suçlamalarla nasıl başa çıkacağı ve yargı sürecinde atacağı adımlar, futbol dünyasında yakından takip ediliyor.

Benfica Savunma Stratejisi Belirliyor

Benfica Başkanı Rui Costa, dün sabah Estadio da Luz‘da kulübün avukatları Rui Patrício, Joao Medeiros ve Paulo Saragoça da Matta ile bir araya gelerek, Cumhuriyet Savcılığı’nın hazırladığı ve Benfica SAD’ını aktif yolsuzluk, haksız menfaat sağlama veya teklif etme, ayrıca nitelikli vergi dolandırıcılığı suçlarıyla itham eden iddianameyi detaylıca inceledi. Görüşmede, kulübün savunma stratejisi şekillendirilmeye başlanırken, en kritik adımın tebliğden itibaren 20 gün içinde soruşturma açılmasını talep etme kararı vermek olduğu belirtildi.

Avukatlar İddianameyi İnceliyor

Benfica’nın hukuki savunmasını üstlenen ekip, bu hassas dava için stratejiyi belirlerken, Savcılığın kulübe yönelik ek ceza talebini de değerlendiriyor. Cumhuriyet Savcılığı, Benfica’nın altı aydan üç yıla kadar spor müsabakalarından men edilmesini talep etmişti. Hukuk ekibi, iddianamenin geçersiz sayılması için gerekli koşulların mevcut olduğunu değerlendirirse, resmi olarak davanın soruşturulmasını talep edecek. Sürece yakın kaynaklar, bu yaklaşımın en mantıklı yol olduğunu vurgularken, e-toupeira davasında da benzer bir strateji izlendiğine dikkat çekiyor. Söz konusu davada, Benfica’nın SAD’ı, aralarında aktif yolsuzluk suçunun da bulunduğu 30 ayrı suçlamadan aklanmıştı.

Rui Costa Aklandı

Rui Costa Aklandı

Savcılık, eski başkan Luis Filipe Vieira ile o dönemin hukuk danışmanı Paulo Gonçalves’in bir plan dahilinde hareket ettiğini düşündüğü davada, Rui Costa’nın herhangi bir dahlinin olmadığını tespit etti. Bu sebeple, olayların yaşandığı dönemde Benfica SAD’nin yöneticisi olan Rui Costa, dava kapsamındaki suçlamalardan aklanmış durumda.

Kaynak: Sözcü

Benfica Kulübü’ne Yönelik Suçlamalar ve Savunma Stratejisi
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!