1. Haberler
  2. Spor
  3. Taha Akgül, Güreş Federasyonu Başkanlığı İçin Adaylığını Açıkladı

Taha Akgül, Güreş Federasyonu Başkanlığı İçin Adaylığını Açıkladı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Taha Akgül: Güreşi Kurtarmak Bizlerin Görevi

Türkiye Güreş Federasyonu Başkan Adayı Taha Akgül, yaptığı açıklamada kazandığı tecrübeyi, bilgi birikimini ve deneyimini sahaya yansıtma arzusunu dile getirdi. Akgül, “Güreşi mevcut durumundan kurtarmak artık bizim görevimiz. Güreşin kaybedecek bir dört yıla daha tahammülü olduğunu düşünmüyorum.” ifadelerini kullandı.

AA’yı ziyaret eden Akgül, sporculuk kariyerinde önemli başarılar elde ettiğini ve bu kariyerini zirvede sonlandırdığını belirtti. Paris 2024 Olimpiyat Oyunları’nda kazandığı madalyayla aktif sporculuk hayatına veda eden Akgül, 1 olimpiyat, 3 dünya ve 11 Avrupa şampiyonluğu yaşadığını hatırlatarak, “Her şeyimi güreş sayesinde kazandım.” dedi.

Güreşçi bir ailede büyüdüğünü vurgulayan Akgül, federasyon başkanlığına aday olma sebebini ise şöyle açıkladı:

  • Altyapının giderek kötüleştiğine dikkat çekti.
  • Kulüp sayısının ciddi şekilde azaldığını belirtti.
  • Güreş tarihinin en kötü dönemlerinden birini yaşadığımızı ifade etti.

Akgül, “Bunu gördüğüm için tesisleşme ve kurumsallaşma anlamında eksiklerimizin olduğunu düşündüğüm için aday olmaya karar verdim. Seçilirsek, gerçekleştireceğimiz hamleler büyük olacak. Bu anlamda üzerimde ciddi bir yük var, ateşten gömlek giyiyoruz.” şeklinde konuştu.

CUMHURBAŞKANI CESARETLENDİRDİ

Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi Sporcu Komisyonu Başkanlığı görevini 4 yıl yürütmüş olan Akgül, kulübünde asbaşkanlık yaptığını, bu sayede yöneticilik tecrübesine sahip olduğunu vurguladı.

Akgül, “Kazandığım tecrübeyi, bilgi birikimimi ve deneyimimi sahaya yansıtarak güreşi daha iyi bir noktaya taşımak için çalışacağım. Altyapıdaki çocuklarımız geleneksel ve yağlı güreşlere yönelmeye başladı. Bu durum, altyapıyı kaybetmeye başladığımızı gösteriyor.” dedi. Ayrıca, kulüplerin yaşadığı mali zorluklara değinerek, “Cumhurbaşkanımızın desteği ile bu yola çıktık. Üzerimde büyük bir sorumluluk var, inşallah önce milletimizi, sonra da Sayın Cumhurbaşkanımızı utandırmayacağız.” ifadelerini kullandı.

Türkiye Güreş Federasyonu’na tesis kazandırmayı hedeflediklerini belirten Akgül, “Nasıl basketbola gelişim merkezi kazandırıldıysa, biz de bunu talep ettik. Keçiören’de yarım kalan bir projemiz vardı ve bu projeyi hayata geçirmek istiyoruz.” dedi. İlk hedeflerinin altyapıyı güçlendirmek ve federasyonun gelirlerini artırmak olduğunu belirtti.

2032’NİN PLANLARINI YAPACAĞIZ

Türk güreşinin Rio 2016’da kazandığı altın madalyanın ardından son iki olimpiyatta başarı elde edememesiyle ilgili açıklamalarda bulunan Akgül, “Son 15 yılda Rıza Kayaalp ve Yasemin Adar ile Türk güreşini temsil ettik. Ancak son iki olimpiyatta altın madalya kazanamamak büyük bir şanssızlık oldu.” dedi.

“Biz güreş olarak olimpiyatlarda altın madalyaya alışmış bir branşız, tarihte 29 olimpiyat altını olan tek branşız. Seçildiğimizde 2032’nin planlarını yapacağız. Kısa vade değil, uzun vadeli planlar yapmalıyız.” diyen Akgül, “2028’de mevcut kadroyu en iyi şekilde olimpiyata taşımak için çalışacağız.” şeklinde devam etti.

ORTAK AKIL HAKİM OLACAK

Rıza Kayaalp ve Yasemin Adar Yiğit’in de destek verdiğini belirten Akgül, “Hiçbir antrenör ve sporcuya küslük olmayacak. Tüm kulüpler birbirleriyle dost olacak.” diyerek birlik ve beraberlik mesajı verdi. Ayrıca, her yıl dünya şampiyonasından sonra çalıştay düzenlemeyi düşündüklerini ve önemli kararların istişareler sonucu alınacağını ifade etti.

Akgül, “Bütün kulüplerimizi, yöneticilerimizi, hocalarımızı ve sporcularımızı toplayıp isteklerini dinleyeceğiz. Aldığımız yönetim kararları, onların kararları olacak. Ortak karar alma mekanizması kuracağız.” dedi.

Federasyonun kapısının herkese açık olacağını vurgulayan Akgül, “Seçildiğimde camiaya ekstra mütevazı olacağım. Federasyon sizlerin federasyonu olacak. Her gelen derdini anlatıp çözüm bulacak.” diyerek sözlerini tamamladı. “Seçilir seçilmez Anadolu turuna çıkacağım.” ifadelerini kullandı.

Kaynak: Sözcü

Taha Akgül, Güreş Federasyonu Başkanlığı İçin Adaylığını Açıkladı
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!