1. Haberler
  2. Magazin
  3. Miss Turkey 2024: İdil Bilgen’in Mesleki Yolculuğu ve Atama Süreci

Miss Turkey 2024: İdil Bilgen’in Mesleki Yolculuğu ve Atama Süreci

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Miss Turkey 2024: İdil Bilgen’in Yolculuğu

Miss Turkey 2024: İdil Bilgen'in Yolculuğu

Miss Turkey 2024 yarışmasında birinci olarak öne çıkan Koç Üniversitesi Tıp Fakültesi mezunu İdil Bilgen, katıldığı röportajlarda doktorluk mesleğine olan tutkusunu vurgulayarak, bu alandaki kariyerine devam edeceğini ifade etti. Bilgen’in bu açıklamalarının hemen ardından Bingöl Yayladere İlçesi Toplum Sağlığı Merkezi’ne ataması gerçekleştirildi. Yayladere halkı, heyecanla İdil Bilgen’in göreve başlamasını beklerken, durumu merak konusu oldu.

Atama Süreci ve Başvuru Bilgileri

İdil Bilgen’in 9 Eylül’de Yayladere’ye atandığı, ancak İl Sağlık Müdürlüğü’ne henüz başvuru yapmadığı öğrenildi. Bilgen’in göreve başlayabilmesi için, müdürlüğe iki ay içinde mazeret dilekçesi vermesi gerektiği belirtildi. Eğer belirlenen süre zarfında mazeret dilekçesi sunmazsa, altı ayda bir gerçekleştirilen Devlet Hizmeti Yükümlülüğü kura çekimine başvuruda bulunabileceği bildirildi.

Miss Turkey 2024: İdil Bilgen'in Mesleki Yolculuğu ve Atama Süreci
Amerika’daki Faaliyetleri

İdil Bilgen’in neden göreve başlamadığı merak ediliyordu ki, Bilgen’in Amerika’nın başkenti Washington D.C.’de olduğu ortaya çıktı. Bilgen, Amerikan Radyasyon Onkolojisi Derneği’nin (ASTRO) düzenlediği ASTRO 2024 toplantısına katıldığını, Instagram hesabından yaptığı paylaşımla duyurdu. Bu etkinlikte yer alması, onun mesleki gelişimi açısından önemli bir adım olarak değerlendirildi.

Miss Turkey 2024: İdil Bilgen'in Mesleki Yolculuğu ve Atama Süreci
Sosyal Medyada Yaptığı Açıklama

Bir süredir sosyal medya platformlarında sessiz kalan İdil Bilgen, sonunda yeni bir açıklama yaptı. Paylaşımında şu ifadelere yer verdi: “Miss World Türkiye 2024 olarak seçilmek benim için büyük bir onur ve ayrıcalık oldu. Tıp fakültesinden yeni mezun olmuş, ihtisasını radyasyon onkolojisi alanında yapmak isteyen biri olarak onkoloji dalında naçizane de olsa bir fark yaratabilmeyi hayal ediyorum.”

Bilgen, sözlerine şu şekilde devam etti: “Miss Türkiye tacı ile bu amacımı daha geniş ve etkin bir çerçevede gerçekleştirebilmeyi ümit ediyorum. Sağlık konusunda bir farkındalık yaratabilmek için bu platformu yararlı bir bilgilendirme kanalına dönüştürmeye gayret edeceğim. Bana inandığınız ve destek verdiğiniz için içtenlikle teşekkür ederim! Güzel ülkem adına faydalı şeyler yapabilmek için sabırsızlanıyorum.”

İdil Bilgen’in bu açıklamaları, hem mesleki hedeflerine olan bağlılığını hem de toplumsal farkındalığı artırma konusundaki kararlılığını gözler önüne serdi. Yayladere halkı, Bilgen’in göreve başlamasını ve bu süreçte neler yapacağını merakla bekliyor.

Kaynak: Sözcü

Miss Turkey 2024: İdil Bilgen’in Mesleki Yolculuğu ve Atama Süreci
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!