1. Haberler
  2. Medya
  3. Gelinim Mutfakta Kaşarlı Krep Börek Tarifi

Gelinim Mutfakta Kaşarlı Krep Börek Tarifi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Gelinim Mutfakta Kaşarlı Krep Börek Tarifi!

17 Ekim Perşembe günü ekranlara gelen Gelinim Mutfakta programında, izleyenlerin ilgisini çeken Kaşarlı Krep Börek tarifi büyük bir merak uyandırdı. Bu lezzetli tarifi denemek isteyenler, mutfakta kolları sıvayarak detaylı bilgiler toplamaya başladı. Kocaeli Gündem Editörleri olarak, sizler için Gelinim Mutfakta Kaşarlı Krep Börek tarifini ve yapım aşamalarını araştırdık.

  • Krep İçin Malzemeler:
    • 1 adet yumurta
    • 1 su bardağı süt veya su
    • 1 çay bardağı un
    • Yarım çay kaşığı tuz
    • Arasına eklemek için rendelenmiş kaşar peyniri
    • İnce dilimlenmiş sucuk

Gelinim Mutfakta Kaşarlı Krep Börek Yapımı

Krepi hazırlamak için, un hariç tüm malzemeleri geniş bir kapta bir blender yardımıyla çırpın. Ardından un ekleyerek, karışım boza kıvamına gelene kadar çırpmaya devam edin. Bu aşamada, tavanızın yapışmaz özelliğine dikkat edin; eğer tavanız iyi yapışmıyorsa, yağ kullanmadan da pişirme işlemini gerçekleştirebilirsiniz.

Tavanızı biraz sıvı yağ ile yağladıktan sonra, orta ateşte 1’er kepçe krep hamurunu dökerek pişirin. Her iki tarafı da altın rengi alana kadar pişirdiğinizden emin olun. Tüm krepler piştikten sonra, her bir krebin ortasına rendelenmiş kaşar peyniri ve ince dilimlenmiş sucuk yerleştirin. Krepleri kare şeklinde kapatın ve hazırladığınız bu börekleri, tavada 1-2 kaşık sıvı yağda kızartın.

Kızartma işlemini yaparken, orta ateşte her iki tarafını da hızlıca çevirerek pişirin. Eğer kısık ateşte kızartırsanız, krepler fazla yağ çekebilir. Bu lezzetli tarifi denemek isterseniz, şimdiden afiyet olsun!

Gelinim Mutfakta Kaşarlı Krep Börek Tarifi
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!