1. Haberler
  2. Gündem
  3. Taksim Dayanışması Sözcülerine Yönelik Çıplak Arama Davasında Karar

Taksim Dayanışması Sözcülerine Yönelik Çıplak Arama Davasında Karar

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Taksim Dayanışması Sözcülerinin Çıplak Arama Davası

Taksim Dayanışması sözcülerinden mimar Mücella Yapıcı ile kızı Cansu Yapıcı, üç polis memurunun gerçekleştirdiği çıplak arama uygulamasına maruz kalmışlardı. Bu olay sonucunda, söz konusu polisler “işkence ve eziyet” suçlamasıyla yargılandı. İstanbul 11. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada karar açıklandı. Aramayı yapan iki kadın polis memuru “görevi kötüye kullanma” suçundan 5’er ay hapis cezasına çarptırılırken, bir polis memuru ise beraat etti.

Duruşmaya, Mücella Yapıcı ve Cansu Yapıcı’nın avukatı Gülyeter Aktepe ile sanık polislerin avukatları katıldı. Diğer bir suçtan tutuklu olan sanık polislerden Levent Mustafaoğlu, duruşmaya Bolu T Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’ndan SEGBİS aracılığıyla bağlandı. Mücella Yapıcı ve kızı Cansu Yapıcı’nın avukatı Gülyeter Aktepe, mütalaaya karşı yaptığı beyanında şunları ifade etti:

  • “Müvekkiller, haksız ve hukuksuz bir şekilde gözaltına alınma nedenleri narkotikle ilgili bir suç isnadı olmamasına rağmen çıplak arama işkencesine maruz kaldılar. Gözaltına alınmalarından sadece 2 saat sonra, yalnızca kadınlar için çıplak arama uygulanmaktadır. Burada söz konusu olan ‘görevi kötüye kullanma’ değil, kesinlikle ‘işkence’ suçudur.”

Sanık erkek polis, duruşmadaki son sözlerinde daha önceki ifadelerini tekrar ederek beraat talep etti.

İki Polis Cezalandırıldı

Mahkeme heyeti, kararını açıkladığında bir sanığın beraatine, diğer iki sanığın ise “görevi kötüye kullanmak” suçundan önce 6 ay hapis cezasına çarptırılmasına, ardından cezanın takdir indirimi uygulanarak 5’er ay hapis cezasına çevrilmesine karar verdi. Mahkeme ayrıca, hükmün açıklanmasının geri bırakılmasını da kararlaştırdı.

Kaynak: Sözcü

Taksim Dayanışması Sözcülerine Yönelik Çıplak Arama Davasında Karar
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!