1. Haberler
  2. Dünya
  3. Trump’tan Yüksek Mahkeme Üzerine Çarpıcı Açıklamalar

Trump’tan Yüksek Mahkeme Üzerine Çarpıcı Açıklamalar

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Trump’tan Yüksek Mahkeme Açıklamaları

Bloomberg News’e verdiği röportajda Donald Trump, Yüksek Mahkeme’deki atamalarla ilgili çarpıcı bir yorumda bulundu. Trump, “Sadece aptal insanlar, yaşlıları (yüksek pozisyonlara) koyar.” diyerek, üst düzey siyasi pozisyonlarda yaş faktörünü sorguladı. Bu açıklama, birçok kişi tarafından tartışma konusu oldu.

Röportaj sırasında, 78 yaşındaki Trump’ın ABD başkanlığı için yeniden yarıştığı hatırlatılınca, bu yorumu geçiştirmeyi tercih etti. Şu anda ABD tarihindeki en yaşlı başkan adayı olan Trump, 5 Kasım’da seçilmesi durumunda 2029 yılına kadar görevde kalacak ve bu durumda 82 yaşına girecek.

Bilişsel Yetkinlik Tartışmaları

Trump, sık sık yaşına, zihinsel yeteneklerine ve liderlik kapasitesine yönelik eleştirilerin hedefi haline geliyor. Özellikle Demokrat rakipleri, onun bilişsel durumunu sorgularken, sosyal medya kullanıcıları da bu konuda yoğun tepkiler gösterdi.

New York Yüksek Mahkemesi için daha önce bilişsel değerlendirmeler yapmış olan klinik psikolog Dr. Ben Michaelis, Trump’ı şahsen muayene etmediğini belirtti ve resmi bir teşhis koymanın mümkün olmadığını ifade etti. Ancak Michaelis, Trump’ın Kamala Harris ile yaptığı tartışmayı izlediğini ve bu süreçte eski başkanın “bilişsel açıdan gerçekten güçlü bir yerde olmadığını” vurguladı.

Kaynak: Sözcü

Trump’tan Yüksek Mahkeme Üzerine Çarpıcı Açıklamalar
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!