1. Haberler
  2. Gündem
  3. Özgür Özel’in Doğu ve Güneydoğu Anadolu Turu

Özgür Özel’in Doğu ve Güneydoğu Anadolu Turu

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, 23-27 Ekim tarihleri arasında Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde önemli bir ziyaret gerçekleştirecek. Bu kapsamda Diyarbakır, Batman, Mardin, Şırnak, Hakkari ve Van illerini ziyaret edeceği bekleniyor. Ziyaretleri sırasında DEM Partili belediyelere de önemli temaslarda bulunması planlanıyor.

Özgür Özel, 22 Ekim Salı günü, uzun süredir planlanan ancak ayağındaki kırılma nedeniyle ertelenen doğu turunun ilk durağı olan Diyarbakır’a hareket edecek. TBMM’de yapacağı grup toplantısının ardından akşam saatlerinde Diyarbakır’a ulaşması bekleniyor. Beş gün sürecek bu tur boyunca Diyarbakır’ın yanı sıra Batman, Mardin, Şırnak, Hakkari ve Van’ı ziyaret edecek. Özel, bu yolculukta önemli bir kısmını karayoluyla gerçekleştirecek.

Özel’in, ziyaret edeceği şehirlerdeki CHP il başkanlıkları ve birçok ilçe başkanlığıyla da bir araya gelmesi planlanıyor. BELEDİYE BAŞKANLARIYLA BİR ARAYA GELECEK

Özgür Özel’in ayrıca gittiği illerdeki belediyeleri ziyaret etmesi öngörülüyor. Bu çerçevede, DEM Partili Hakkâri Belediye Başkanı Mehmet Sıddık Akış’ın görevden alınarak yerine Hakkâri Valisi Ali Çelik’in kayyım olarak atanması nedeniyle, Hakkâri Belediyesi dışında diğer illerin belediye başkanlarıyla görüşmesi bekleniyor. Özel’in, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Batman Belediyesi, Mardin Büyükşehir Belediyesi, Şırnak Belediyesi ve Van Büyükşehir Belediyesi’ni ziyaret etmesi planlanıyor.

CHP Lideri Özel, ayrıca partisinin kazandığı tek belediye olan Batman Hasankeyf Belediyesi’ne de bir ziyaret gerçekleştirecek. 31 Mart yerel seçimlerinde %49,30 oy oranıyla AKP’den devralan Hasankeyf Belediye Başkanı Hamit Tutuş’a hayırlı olsun ziyaretinde bulunacak. Bu ziyaret sırasında Özel’in vatandaşlara hitap etmesi de bekleniyor. Diyarbakır’da STK ve meslek odalarının temsilcileriyle bir araya gelecek olan Özel, Mardin’de ise Mardin Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Ahmet Türk tarafından ağırlanacak.

DEMİRTAŞ’I ZİYARET EDECEK

Diğer yandan, CHP Lideri Özgür Özel, doğu turu öncesinde 21 Ekim Pazartesi sabah saatlerinde, sekiz yıldır tutuklu bulunan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ve eski Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Selçuk Mızraklı’yı Edirne F Tipi Cezaevi’nde ziyaret edecek. Bu ziyaretlerin ardından Özel’in doğu turu mesajlarının da son şeklini alması bekleniyor.

“YENİ BİR ŞEY DUYULACAKSA ALTI KENTE GİDECEĞİMİZ SEYAHATTE DUYULACAK”

Özel, doğu turunda vereceği mesajlar ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin TBMM grup toplantısında yaptığı çağrı hakkında şunları ifade etti:

  • “Ben dün grup konuşmamda, Sayın Bahçeli’yle ilgili de DEM Partisi’nin Sayın Eş Genel Başkanının açıklamalarıyla ilgili de süreçle ilgili de partimizin hattını net olarak ortaya koydum.”
  • “Söyleyeceğim şudur: Bu konuda bir şey duyulacaksa benim ağzımdan duyulacak.”
  • “Yeni bir şey duyulacaksa da önümüzdeki hafta Diyarbakır ile başlayıp Van ile bitireceğimiz, altı günde altı kente gideceğimiz seyahatte duyulacak.”

Bu bağlamda, Özgür Özel’in doğu turu sırasında kamuoyunda tartışılmaya başlanan yeni süreç iddiaları hakkında partisinin politikasına dair önemli mesajlar vermesi bekleniyor.

Kaynak: Sözcü

Özgür Özel’in Doğu ve Güneydoğu Anadolu Turu
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!