1. Haberler
  2. Gündem
  3. İnegöl’de Tefecilik Operasyonu: 25 Milyon TL’lik Dolandırıcılık

İnegöl’de Tefecilik Operasyonu: 25 Milyon TL’lik Dolandırıcılık

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İnegöl’de Tefecilik Operasyonu

İnegöl Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatıyla, Bursa Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü İnegöl Büro Amirliği ekipleri, tefecilik yaptığı iddia edilen şüphelileri yakalamak amacıyla kapsamlı bir çalışma başlattı. 15 Ekim tarihinde, 6 farklı adrese eş zamanlı olarak gerçekleştirilen operasyonda; D.A., H.A., L.A., F.A., M.A. ve Y.A. isimli şüpheliler gözaltına alındı.

Yapılan araştırmalar sonucunda, şüphelilerin mağdurlarına yüksek faizle para vererek borçlandırdığı, ardından da bu kişilere zorla yüksek meblağda senet imzalattıkları belirlendi. Mağdurlar, borçlarını ödemelerine rağmen senetlerin kendilerine verilmediği ve icra takibi başlatıldığı iddialarıyla karşı karşıya kaldı. Bu durum sonucunda, toplamda 23 kişinin, yaklaşık 25 milyon TL gibi büyük bir zarara uğratıldığı tespit edildi.

Operasyon sırasında şüphelilerin evlerinde gerçekleştirilen aramalarda, 1 adet tabanca, 62 mermi ve toplam değeri 2 milyon 805 bin TL olan 9 adet senet ele geçirildi. Aynı aileden oldukları belirtilen bu şüpheliler, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Kaynak: Sözcü

İnegöl’de Tefecilik Operasyonu: 25 Milyon TL’lik Dolandırıcılık
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!