1. Haberler
  2. Gündem
  3. Türkiye Sigorta’nın Dördüncü Yılı ve Özel Saat Dağıtımı

Türkiye Sigorta’nın Dördüncü Yılı ve Özel Saat Dağıtımı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türkiye Sigorta’nın Dördüncü Yılı ve Özel Üretim Saat Dağıtımı

Türkiye Sigorta'nın Dördüncü Yılı ve Özel Üretim Saat Dağıtımı

Türkiye Sigorta, kamu sigorta şirketleri Ziraat Sigorta A.Ş. ve Halk Sigorta A.Ş.’nin Güneş Sigorta A.Ş. ile birleşmesi sonucu 27 Ağustos 2020 tarihinde faaliyete geçti. Şu anda Türkiye Varlık Fonu’nun çatısı altında faaliyet gösteren bu şirket, sigorta sektöründe önemli bir yer edinmiştir. Şirketin ortaklık yapısı, %81,1 Varlık Fonu ve %18,9 halka arzdan gelen hisselerden oluşuyor.

Türkiye Sigorta'nın Dördüncü Yılı ve Özel Saat Dağıtımı

Şirketin yönetim kurulu başkanlığı görevini Aziz Murat Uluğ üstlenmektedir. Uluğ’un liderliğinde, Türkiye Sigorta, kuruluşunun dördüncü yılını kutlamak amacıyla tüm çalışan ve acentelerine 8 binin üzerinde saat dağıttı. “Gücü, Adında” sloganıyla yapılan bu kutlama, şirketin büyüme ve gelişim odaklı vizyonunu da gözler önüne seriyor.

Özel olarak ürettirilen Romanson marka saatlerin, piyasada yaklaşık 4 bin lira değerinde olduğu bilinmektedir. Şirket, bu saatlerin her birini yaklaşık 2 bin lira maliyetle temin ederek 8 bine yakın üretim yaptırdı ve bunları çalışanlarına ve acentelerine hediye etti.

MALİYETİ EN AZ 16 MİLYON LİRA

Dağıtılan özel üretim saatlerin toplam maliyetinin yaklaşık 16 milyon lira civarında olduğu öğrenildi. Ancak, acente yöneticileri için ayrı bir saat modeli tercih edilmesi, bu maliyetin artmasına neden oldu. Şirket yönetimi, Romanson’un resmi Türkiye distribütörü ile yapılan anlaşma kapsamında saatlerin tam maliyetine dair sorulara yanıt vermekten kaçındı.

Ayrıca, acentelere saat dağıtımında yer alan isimlerden biri de Türkiye Sigorta’nın genel müdürü Taha Çakmak’tır. Çakmak, Şahap Kavcıoğlu döneminde Merkez Bankası Başkan Yardımcılığı görevinde bulunmuş, Hafize Gaye Erkan’ın görevden ayrılması ile Merkez Bankası Başkanlığı için adı geçmiştir. Ancak Çakmak, 28 Temmuz’da görevden alındıktan sonra 3 Ağustos’ta Türkiye Sigorta’nın genel müdürü olarak atanmıştır.

Türkiye Sigorta'nın Dördüncü Yılı ve Özel Saat Dağıtımı

ÜÇ ADET MAKAM ARACI

Türkiye Sigorta’nın yönetim kurulu başkanı Aziz Murat Uluğ’un, toplamda üç adet makam aracı kullandığı ortaya çıktı. İki aracı İstanbul’da (Audi A6 ve TOGG marka) bulunurken, bir başka aracı da Ankara’da bulunmaktadır.

Varlık Fonu, 2016 yılında “stratejik, büyük ölçekli yatırımlara iştirak etmek için bu fona bağlı alt fonları kurmak ve yönetmek” amacıyla oluşturulmuştur. Muhalefet kanadı, fonun hesaplarının denetiminde eksiklikler bulunduğunu ve fon üzerinden sermaye aktarımının yapıldığını sıklıkla eleştirmektedir. Son günlerde, 100 bin lira ve üzeri limitli kredi kartına sahip vatandaşlardan 750 liralık kesinti yapılması ve bu tutarın fona aktarılması gündeme gelmiştir. Öneri, Plan ve Bütçe Komisyonu’nda görüşülürken, AKP, görüşmelerin 2025 yılına ertelendiğini açıklamıştır.

Türkiye Sigorta’nın hediye saatlere yaptığı 16 milyon lira harcama, yaklaşık 21 bin vatandaştan yapılacak 750 liralık kesintiye eşdeğerdir.

Kaynak: Sözcü

Türkiye Sigorta’nın Dördüncü Yılı ve Özel Saat Dağıtımı
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!