1. Haberler
  2. Dünya
  3. Yunanistan Başbakanı Miçotakis’ten AB’ye Göçmen Politikası Üzerine Çağrı

Yunanistan Başbakanı Miçotakis’ten AB’ye Göçmen Politikası Üzerine Çağrı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yunanistan Başbakanı Miçotakis’ten AB’ye Göçmen Politikası Çağrısı

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, Avrupa Birliği (AB) içinde iltica başvuruları kabul edilmeyen göçmenlerin geri gönderilmeleri konusunda daha işlevsel ve etkin bir politika geliştirilmesi gerektiğini vurguladı. Brüksel’deki AB Zirvesi öncesinde gazetecilere yaptığı açıklamada, kaçak göçe karşı aşırı sert önlemler alınmaması gerektiğini ifade etti. Miçotakis, Avrupa ülkelerinin yaşlanan nüfusları dolayısıyla iş gücüne acil ihtiyaç duyduğunu dile getirdi.

Yunanistan’ın zeytin hasadı gibi tarımsal faaliyetler için göçmen işçilere olan ihtiyacını da belirten Miçotakis, bu konunun Avrupa’nın rekabet gücü açısından önemli bir mesele olduğunu ve zirvede ele alınacak maddeler arasında yer aldığını kaydetti. Ayrıca, Yunan hükümetinin eski Avrupa Merkez Bankası (ECB) Başkanı ve eski İtalya Başbakanı Mario Draghi tarafından sunulan önerileri destekleyeceğini sözlerine ekledi.

Miçotakis, AB içinde iltica başvuruları reddedilen göçmenlerin geri gönderilmesiyle ilgili olarak AB Komisyonu’na sunulacak önerilerin gündeme gelmesinden memnuniyet duyduğunu belirtti. Bu durum, Avrupa’nın göç ve iltica politikalarının yeniden gözden geçirilmesi gerektiğini ortaya koyuyor.

Kaynak: Sözcü

Yunanistan Başbakanı Miçotakis’ten AB’ye Göçmen Politikası Üzerine Çağrı
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!