1. Haberler
  2. Teknoloji
  3. X’in Engelleme Özelliğinde Önemli Değişiklik ve Tartışmalar

X’in Engelleme Özelliğinde Önemli Değişiklik ve Tartışmalar

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

X’in Engelleme Özelliğinde Önemli Değişiklik

X’in resmi sosyal medya hesabından yapılan son açıklamada, kullanıcıları engelleme özelliğinde önemli bir değişiklik yapılacağı duyuruldu. Bu yeni düzenlemeye göre, profili gizli olmayan bir kullanıcı tarafından engellenen kişiler, o kullanıcının paylaşımlarını görebilecek ancak paylaşımları beğenme veya yorum yapma gibi etkileşimlerde bulunamayacaklar.

Açıklamada, “Engelleme özelliği, kullanıcılar tarafından engelledikleri kişiler hakkında zararlı veya özel bilgileri paylaşmak için kullanılabilmektedir” ifadesine yer verildi. Bu değişikliğin, platformda “şeffaflığı” artıracağı vurgulandı. Kullanıcıların paylaşımlarının kimler tarafından görülebileceği konusunda endişeleri olanlara ise hesaplarını “gizlemeleri” önerildi.

2022 yılında platformu satın alan ünlü iş insanı Elon Musk’ın, o zamandan beri “engelleme özelliği” üzerine çeşitli eleştirilerde bulunduğu biliniyor. Bu değişiklik, kullanıcılar arasında tartışmalara yol açacak gibi görünüyor.

Değişiklik App Store ve Google Play Şartlarını İhlal Ediyor Olabilir

Medyada yer alan haberlerde, X’in bu değişiklikleri yapmasının App Store ve Google Play’in belirlediği şartlarla çelişebileceği vurgulanıyor. Bu platformların hüküm ve koşulları arasında, sosyal medya uygulamalarının kullanıcılarına “taciz veya zorbalığı” filtreleyebilme imkanı sunması gerektiği belirtiliyor. Ancak bu konuda henüz platformlardan resmi bir açıklama yapılmadı.

Twitter’ın adı X olarak değiştirildiğinde, 2013 yılında benzer bir uygulamanın denendiği ve engellenen kullanıcılara diğerlerinin paylaşımlarını görme ve etkileşimde bulunma fırsatı tanındığı hatırlatılıyor. Ancak, bu uygulama gelen tepkiler üzerine kısa süre içinde kaldırılmıştı.

Kaynak: Sözcü

X’in Engelleme Özelliğinde Önemli Değişiklik ve Tartışmalar
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!