1. Haberler
  2. Gündem
  3. Kılıçdaroğlu’na İlişkin Zorla Getirme Kararı Kaldırıldı

Kılıçdaroğlu’na İlişkin Zorla Getirme Kararı Kaldırıldı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Mahkemeden Kılıçdaroğlu’na İlişkin Zorla Getirme Kararının Kaldırılması

Mahkemeden Kılıçdaroğlu'na İlişkin Zorla Getirme Kararının Kaldırılması

İstanbul 48. Asliye Ceza Mahkemesi, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile ilgili daha önce verilen zorla getirme kararını iptal etti. Bu karar, AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eski avukatı Mustafa Doğan İnal tarafından açılan hakaret davası çerçevesinde alınmıştı. Ancak mahkeme, bu infial yaratan kararından geri adım atarak, Kılıçdaroğlu’nun mahkemeye zorla getirilmesine yönelik uygulamayı sona erdirdi.

Kılıçdaroğlu’nun avukatı Celal Çelik, kararla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Çelik, “Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu ile ilgili hukuksuz ‘Zorla Getirme Kararı’ kaldırıldı!” ifadeleriyle durumu duyurdu. Ayrıca, “İstanbul 48. Asliye Ceza Mahkemesi, infial yaratan kararından geri adım attı!” diyerek mahkemenin kararını eleştirdi.

Celal Çelik, açıklamasına şu şekilde devam etti: “İlgili Hakim, itiraz sunulmadan kendi hukuksal kararını bugün itibariyle kaldırmak zorunda kaldı.” Bu durum, hukuk sistemindeki bazı belirsizliklerin tartışılmasına yol açtı ve kamuoyunda geniş yankı buldu.

Kaynak: Sözcü

Kılıçdaroğlu’na İlişkin Zorla Getirme Kararı Kaldırıldı
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!