1. Haberler
  2. Spor
  3. İhale Skandalı: Lale Cander’in İstifası ve Usulsüzlük İddiaları

İhale Skandalı: Lale Cander’in İstifası ve Usulsüzlük İddiaları

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İhale Skandalı ve Lale Cander’in İstifası

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Yönetim Kurulu’ndan kısa bir süre önce istifa eden Lale Cander, şimdi yeni skandal iddialarıyla gündeme geldi. Cander’in sahibi olduğu şirketin, usulsüzlük yapmasına rağmen İstanbul’daki Formula 1 pisti ihalesini kazandığı iddia ediliyor.

Kültür ve Turizm Bakanlığı’na bağlı Vakıflar Genel Müdürlüğü, İstanbul’daki Formula 1 pistini 30 yıllığına kiralamak için geçen nisan ayında bir ihale düzenledi. İhaleye yalnızca Can Bilim Eğitim Kurumları A.Ş. katıldı ve firma, pisti 117 milyon 806 bin dolar (yaklaşık 4 milyar TL) karşılığında kiralamaya hak kazandı. Ancak süreçte usulsüzlük yapıldığına dair ciddi iddialar gündeme geldi.

  • Usulsüzlük İddiaları: İhale sırasında şirketin, katılım için sunması gereken 7 milyon 683 bin dolarlık teminat mektubunun sahte olduğu öne sürüldü. Şartname gereği, bankalar ya da özel finans kuruluşları tarafından verilmesi gereken teminat mektubunun, gerçek bir sigorta şirketi tarafından düzenlenmediği iddia ediliyor.

SAHTE ŞİRKETTEN TEMİNAT MEKTUBU

Tele1’in haberine göre, Can Bilim Eğitim Kurumları A.Ş.’nin sunduğu teminat mektubu, adı Mapfre Kefalet Sigorta A.Ş. olan bir şirkette alındı. Ancak bu şirketin, bilinen Mapfre Sigorta A.Ş. ile hiçbir ilgisi bulunmadığı, yalnızca isminin sonuna “kefalet” eklenerek kurulan bir sahte firma olduğu belirtiliyor.

Haberde, söz konusu sahte şirketin 10 Ekim 2023’te kurulduğu ve yönetim kurulu başkanının Bulgaristan vatandaşı Lyudmil Lluydmilov Slavchev olduğu ifade ediliyor. Buna rağmen, Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından bu sahte teminat mektubunun kabul edilmesi, kamuoyunda büyük yankı uyandırdı.

ŞİRKET SAHİPLİĞİ DEĞİŞİMİ

İhaleyi kazanan Can Bilim Eğitim Kurumları A.Ş.’nin sahibi başlangıçta Mehmet Şakir Can olarak görünüyordu. Ancak Ticaret Sicil Gazetesi’ndeki kayıtlara göre, 1 Nisan 2023 tarihinde şirketin tek pay sahipliğinin sona erdiği duyuruldu. 11 Haziran 2023’te ise şirketin tek sahibinin Lale Cander olduğu açıklandı.

TFF’DEN İSTİFA AÇIKLAMASI

Lale Cander, Türkiye Futbol Federasyonu’na (TFF) İbrahim Hacıosmanoğlu’nun yönetim listesinden girerek yöneticilik yapmıştı. Ancak kısa süre önce görevinden istifa ettiğini açıklayan Cander, şu ifadeleri kullandı: “Gördüğüm lüzum üzerine ve işlerimin yoğunluğu sebebiyle TFF Başkan Vekilliği ve icra kurulu görevimden, ayrıca sponsorluk ve pazarlamadan sorumlu olduğum pozisyonlarımdan istifa ediyorum. Ancak yönetim kurulundaki yetkilerim çerçevesinde desteğimi sürdüreceğim.”

HACIOSMANOĞLU’NDAN CANDER’E ELEŞTİRİ

TFF Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, Ekol TV’de katıldığı bir programda Lale Cander hakkında dikkat çekici açıklamalarda bulundu. Hacıosmanoğlu, “Bu yönetim kurulu arkadaşımızın farklı işleri var. Yönetimde rahatsızlık yarattı. Federasyonda olmayan şeyleri varmış gibi dışarıya servis etti. Biz de arkadaşımıza istifa etmesini söyledik.” ifadelerini kullandı.

Kaynak: Sözcü

İhale Skandalı: Lale Cander’in İstifası ve Usulsüzlük İddiaları
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!