1. Haberler
  2. Gündem
  3. İBB Meclisi’nde LGBT Tartışmaları ve Gerilimli Anlar

İBB Meclisi’nde LGBT Tartışmaları ve Gerilimli Anlar

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İBB Meclisi’nde Gerilim Dolu Anlar

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Meclisi’nin Ekim ayı oturumlarının son birleşimi, Saraçhane’deki başkanlık yerleşkesinde gerçekleştirildi. Oturuma, meclis 1. başkanvekili Nuri Aslan başkanlık etti. Ancak gündem dışı söz alan AKP’li Meclis Üyesi Şeyma Aktaa’nın konuşması, mecliste büyük bir tartışmaya sebep oldu.

Aktaa, konuşmasında “Çocuklar ve gençlerimiz küresel bir LGBT saldırısı altında. CHP, kamu kaynaklarını kullanarak devlet eliyle bu saldırıyı gerçekleştiriyor. Yayınlanan kitaplar, metro ve metrobüslerde dönen reklamlar, kreşlerdeki müfredatlar bu durumu gözler önüne seriyor. Beyoğlu Belediyesi’nde okul öncesi eğitim veren kreşlerin başına LGBT bireyler atanmış durumda. Aileler bu durumdan son derece tepkili. Çocuklarımız, İBB’nin ve CHP’li belediyelerin kreşlerinde ve kamplarında LGBT’li aktivistlere emanet ediliyor” şeklinde ifadelerde bulundu.

Oturumu yöneten Nuri Aslan, Aktaa’nın kastını aşan ifadeleri nedeniyle kendisini uyardı. Aktaa, konuşmasına devam ederek “Her LGBT dayatması sonrası vatandaşların tepkisi üzerine pozisyonunuzu değiştiriyorsunuz ama bu uygulamalardan vazgeçmiyorsunuz. LGBT uygulamaları, maksatlı bir planın parçası. Yöneticileriniz LGBT aktivisti. Onları bu çalışmaları yürütmeleri için yönetici olarak atıyorsunuz. Cinselliği sapkınlık olarak sergileyip sanat diye savunamazsınız. Tarafı olduğunuz küresel LGBT lobisinin karşısında olmak, benim insanlık görevim ve dinimin bana emridir” dedi.

Beyoğlu Belediye Başkanı İnan Güney söz alarak, “Belediyede işe alımlar güvenlik soruşturması sonucuna göre yapılmaktadır. Birinin özel hayatına ya da cinsel tercihine değil, valilikten gelen işe alım belgesine bakarız” ifadelerini kullandı.

AKP Grup Başkanvekili Zeynel Abidin Okul da “Kimsenin cinsel kimliği ile sorunumuz yok. Bu kimseyi de ilgilendirmiyor. Ancak LGBT’li bireylerin özellikle çocuklarımızla ilgili kreşlerde görev almasını doğru buluyor musunuz? Bireylerin tercihine saygı duyuyoruz ama bu durumun belediyeler aracılığıyla küresel bir operasyon olarak dayatılmasına karşıyız” dedi.

Cemaat Yurtlarındaki Tecavüz Olayları Gerginlik Yarattı

CHP Grup Başkanvekili Ülkü Sakalar ise “Şeyma Hanım ne zaman kürsüye çıksa, aynı şeyleri duyuyoruz. Konuşması baştan sona yalan ve iftira doluydu. Bu ülkenin çocukları ve kadınları korumak istiyorsanız, Allah bu ülkeyi AK Parti zihniyetinden korusun” şeklinde bir yanıt verdi.

Okul, “Allah 70 yıldır bu ülkeyi CHP zihniyetinden koruyor, inşallah bundan sonra da korur” diyerek karşılık verdi. Sakalar, “Toplumun sadece sorunu LGBT değil. Cemaat yurtlarında tacize ve tecavüze uğrayan çocuklar için ne kadar ses çıkardınız? Gencecik kızlarımızı öldüren psikopatlar ortada dolaşırken, kadın cinayetleri işlenirken neredeydiniz? Çocuğu ve kadını koruyacaksanız, cemaat yurtlarındaki tecavüzlerden koruyacaksınız” diyerek sert bir eleştiride bulundu. Bu sözler, AKP grubundan büyük tepkilere yol açtı ve meclis üyeleri arasında sözlü bir kavga başladı.

Gerilimin artması üzerine, oturuma ara verildi. 15 dakikalık bir aranın ardından oturum tekrar başladı. Konuyla ilgili tekrar söz alan Okul, “Bireysel olayların, Türk toplumuna mal olmuş dernek ve vakıflara mal edilmesini kınıyoruz” dedi.

Kaynak: Sözcü

İBB Meclisi’nde LGBT Tartışmaları ve Gerilimli Anlar
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!