1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. 2025 Yılı Merkezi Yönetim Bütçesi Açıklamaları

2025 Yılı Merkezi Yönetim Bütçesi Açıklamaları

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, 2025 yılı merkezi yönetim bütçe bağlama töreninde önemli açıklamalarda bulundu. Yılmaz, 2025 yılı bütçesinin genel hatlarını ve önceliklerini şu şekilde özetledi:

  • Yatırım ve İstihdam Destekleme: 2025 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Teklifimiz, yatırımı, istihdamı, üretimi ve ihracatı destekleyen, sosyal refahı artırmaya odaklanan bir yaklaşıma sahiptir.
  • Bütçe Giderleri ve Gelirleri: 2025 Merkezi Yönetim Bütçesinde, bütçe giderlerinin 14 trilyon 731 milyar lira, gelirlerinin ise 12 trilyon 800 milyar lira olmasını öngörmekteyiz.
  • Eğitim Bütçesi: Yükseköğretim de dahil olmak üzere eğitim bütçemizi 2025 yılında 2 trilyon 181 milyar liraya yükseltiyoruz. Bu, bütçenin yüzde 14,8’lik kısmıyla en büyük payın eğitime ayrılacağı anlamına geliyor.
  • Deprem Bölgesi İyileştirme: 2025 bütçesinde, deprem bölgesinin iyileştirilmesi ve afetlere karşı dirençliliğin artırılması amacıyla toplam 584 milyar lira tutarında bir ödenek öngörülmüştür.
  • Sağlık Harcamaları: SGK’dan yapılacak sağlık harcamalarını da eklediğimizde, sağlık alanına bütçeden ayrılan toplam kaynak 2 trilyon 435 milyar liraya ulaşmaktadır.
  • Savunma ve İç Güvenlik Harcamaları: 2025 yılı bütçesinde savunma harcamaları için 913,9 milyar lira, iç güvenlik için ise 694,5 milyar lira ödenek öngörülmüştür.

Bu bütçe, ülkemizin geleceği için kritik öneme sahip olan alanlara yatırım yapmayı hedeflemekte ve toplumsal refahı artırmayı amaçlamaktadır.

Kaynak: Sözcü

2025 Yılı Merkezi Yönetim Bütçesi Açıklamaları
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!