1. Haberler
  2. Medya
  3. Murat Kocakaya: Türkiye Atıcılık Federasyonu Başkanı ve Eğitimi

Murat Kocakaya: Türkiye Atıcılık Federasyonu Başkanı ve Eğitimi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Atıcılık Federasyonu Başkanı Murat Kocakaya Kimdir?

Murat Kocakaya, Türkiye Atıcılık Federasyonu’nun 6. Olağan ve Mali Genel Kurulu’nda 253 delegeden 229’unun katılımıyla yapılan oylama sonucunda başkan seçilmiştir. Oylama sonucunda Kocakaya 153 oy alırken, diğer aday Salih Yıldız 74 oyda kalmıştır. Genel kurulda 2 oy ise geçersiz sayılmıştır. Murat Kocakaya, 4 yıllığına federasyon başkanlığı görevini üstlenmiş olup, yönetiminde Fatih Uysal, Abdurrahim Gezer, Hakan Genç, Melis Giraud, Esra Kılıç Alemdaroğlu, Muhammet Yasir Taflan, Tayfun Anlar, Kadri Akgün, Turgay Saat ve Gökhan Çelik yer almaktadır.

Murat Kocakaya Kimdir?

Murat Kocakaya, 1961 yılında Çankırı’nın Çerkeş ilçesine bağlı Saraycık köyünde dünyaya gelmiştir. İlk ve orta öğrenimini tamamladıktan sonra, lise eğitimini Ankara Atatürk Lisesi‘nde başarıyla bitirmiştir. 1982 yılında Gazi Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi‘nden mezun olmuştur. Eğitim hayatına önemli bir adım atan Kocakaya, 1980 yılında Milli Eğitim Bakanlığı’nda memur olarak göreve başlamıştır.

Askerlik hizmetini 1983-1984 yılları arasında yedek subay olarak tamamladıktan sonra, 1987 yılında müfettişlik sınavını kazanarak Milli Eğitim Bakanlığı’nda müfettiş yardımcısı olarak görev almıştır. 1990 yılında müfettiş unvanını kazanmış ve 1991-1993 yılları arasında Devlet Lisan Okulu‘nda İngilizce eğitimi almıştır. 1993 yılında Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü‘ne müfettiş olarak geçiş yapmış ve aynı yıl içerisinde başmüfettiş unvanını almıştır.

2003 yılından itibaren Teftiş Kurulu Başkan Yardımcılığı görevini yürütmüş, ardından 2009 yılında Teftiş Kurulu Başkanlığı’na atanmıştır. 4 Aralık 2013 tarihinde ise vekaleten Spor Genel Müdürü Yardımcısı olarak görevlendirilmiştir. Bunun yanı sıra, Spor Genel Müdürlüğü Merkez Danışma Kurulu ve Bağımsız Spor Federasyonları Bütçe Komisyonu üyeliği görevlerini de üstlenmektedir.

Murat Kocakaya, evli olup, Neslihan, Koray ve Seray adında üç çocuk babasıdır. İleri düzeyde İngilizce bilmektedir.

Murat Kocakaya: Türkiye Atıcılık Federasyonu Başkanı ve Eğitimi
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!