1. Haberler
  2. Dünya
  3. Trump’a Yönelik Suikast Girişimi Raporu

Trump’a Yönelik Suikast Girişimi Raporu

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Trump’a Yönelik Suikast Girişiminde Bağımsız Heyet Raporu

Eski ABD Başkanı ve Cumhuriyetçilerin başkan adayı Donald Trump’a yönelik gerçekleştirilen suikast girişimini inceleyen bağımsız heyet, olayla ilgili önemli bulgular içeren bir rapor yayımladı. Raporda, ABD Gizli Servisi’nin, olay sırasında kendi içinde “zayıf iletişim” kurduğu ve miting alanında güvenliği sağlama konusunda ciddi eksiklikler yaşadığı belirtildi. Bu durum, kurumda “köklü reform” yapılması gerektiği vurgusunu beraberinde getirdi.

Rapor, Gizli Servis ile yerel ve eyalet kolluk kuvvetleri arasındaki iletişim sorununa dikkat çekiyor. Bu iletişim kopukluğu, Trump’ın miting alanında konuşma yaptığı yeri net bir şekilde gören bir güvenlik binasının yeterince güvenliğinin sağlanamamasına yol açtı. Bu durum, “kritik bir güvenlik hatası” olarak değerlendirildi. Miting alanında güvenliğin, iki farklı komuta merkezi tarafından sağlanmaya çalışıldığı ifade edilirken, sahadaki güvenlik personelinin iletişim için telsiz, cep telefonu, kısa mesaj ve elektronik postanın “kaotik bir karışımını” kullandığı aktarıldı. Rapor, bu durumun en üst düzeydeki iletişim akışında “yapısal bir bölünme” yarattığını belirtiyor.

Rapor ayrıca, Trump için alınan ilave güvenlik önlemlerinin suikast girişimi öncesinde gerekli olduğu sonucuna vardı. Gizli Servis’e, kurumun dışından yeni bir yönetim getirilmesi ve koruma misyonuna yeniden odaklanılması tavsiye edildi. Bu tür reformların hayata geçirilmemesi durumunda, benzer bir olayın tekrar yaşanabileceği vurgulandı.

Trump’a Suikast Girişimi Olayı

Eski ABD Başkanı Donald Trump, 13 Temmuz’da bir mitingde destekçilerine hitap ettiği sırada silahlı bir saldırıya uğramıştı. Bu talihsiz olayda, mitinge katılan bir kişi hayatını kaybetmiş, iki kişi ise yaralanmıştı. ABD Gizli Servisi, saldırganın etkisiz hale getirildiğini açıklamıştı. Federal Soruşturma Bürosu (FBI) ise bu olayı suikast girişimi olarak tanımladı. Olayın ardından yapılan incelemelerde, suikast girişiminde bulunan ve olay yerinde hayatını kaybeden kişinin 20 yaşındaki Thomas Matthew Crooks olduğu duyuruldu. Saldırı sırasında mitinge katılan itfaiyeci Corey Comperatore hayatını kaybederken, James Copenhaver ve David Dutch yaralandı.

Kaynak: Sözcü

Trump’a Yönelik Suikast Girişimi Raporu
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!