1. Haberler
  2. Gündem
  3. İzmir’de Hastane Acil Servisinde Şiddet Olayı

İzmir’de Hastane Acil Servisinde Şiddet Olayı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Dün, İzmir Gaziemir Nevvar Salih İşgören Devlet Hastanesi’nin acil servisinde çalışan iki yıllık doktor İrem Sarıkaya ile hastaneye gelen Sinem C. (23) ve Yağmur A. (20) arasında gergin bir tartışma yaşandı. Doktor Sarıkaya’nın ‘beyaz kod’ bildirimi yapmasıyla birlikte, belirtilen şahıslar hastaneden ayrıldılar. Ancak bir süre sonra, tahlil sonuçlarını almak amacıyla hastaneye geri döndüklerinde, taraflar arasında yeniden bir tartışma patlak verdi.

Bu sırada, doktor İrem Sarıkaya’nın saçı çekilerek bir tutamı koparıldı ve darp edildi. Olay yerine gelen polis ekipleri, Sinem C. ve Yağmur A.’yı gözaltına aldı. Emniyetteki işlemlerinin ardından, şüpheliler adliyeye sevk edildi. Yağmur A. tutuklanırken, diğer şüpheli Sinem C. adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

“Buranın çıkışı da var’ denildi”

Şüphelilerden biri tarafından saçı çekilerek bir tutamı kopartılan doktor İrem Sarıkaya, yaşadığı anları şu şekilde aktardı:

  • “Görev yaptığım esnada, tanımadığım bir hasta veya hasta yakını, diğer hastalarla konuşurken bana müdahalede bulundu. Olaya dahil olmaması gerektiğini belirttim. Ancak bana hakaret ettiler. Hastane güvenlik ekiplerinden yardım istedim ve ‘beyaz kod’ bildirimi yaptım. Bunun üzerine şüpheliler hastaneden kaçtı.”
  • “İki saat sonra tekrar hastaneye geldiklerinde, bu süre zarfında beni tekrar tehdit eden bir durumla karşılaştım. ‘Buranın çıkışı da var’ şeklinde tehditlerde bulundular. Üstüme yürüdüler. Olay yerinden ayrılarak, hastaneden ayrıldıklarını düşünerek 10 dakika sonra geri döndüm.”
  • “Kapının önünde tekrar karşılaştım. Hastane güvenlik personelinin yanındaydılar. Yaşadıklarımı polise anlattığımda, şüpheliler daha da sinirlendi. Hakaretlerin dozu giderek arttı. Hastane çalışanları ve hemşireler, şüphelileri olay yerinden uzaklaştırmaya çalıştıklarında biri saçıma yapıştı. Beni yere attı ve başım yere çarptı. Yaklaşık 30 saniye yerde sürüklendim. Gerçekten kötü bir durumdu. Canım çok yanıyordu. Dehşet içindeydim. Neyse ki, arkadaşlarımın yardımıyla ayağa kalktım ve olay yerinden uzaklaştırıldım.”

“Güvenli hissetmiyorum”

Psikolojik olarak büyük bir çöküntü yaşadığını ifade eden Sarıkaya, “10 gün rapor aldım. Görevime geri dönmeyi düşünmek şu an için gerçekten çok zor. Stres bozukluğu yaşıyorum, kendimi güvende hissetmiyorum” dedi.

Kaynak: Sözcü

İzmir'de Hastane Acil Servisinde Şiddet Olayı

İzmir’de Hastane Acil Servisinde Şiddet Olayı
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!