1. Haberler
  2. Gündem
  3. Çıplak Arama Davasında Polisler Hakkında Cezalandırma Kararı

Çıplak Arama Davasında Polisler Hakkında Cezalandırma Kararı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Çıplak Arama Davasında Önemli Gelişme

Taksim Dayanışması’nın sözcülerinden mimar Mücella Yapıcı ile kızı Cansu Yapıcı’ya uygulanan çıplak arama işlemiyle ilgili olarak üç polis memuruna karşı açılan davada nihai karara varıldı. Mahkeme, iki kadın polis memurunu “görevi kötüye kullanma” suçundan 5’er ay hapis cezasına çarptırırken, bir erkek polis memurunu beraat ettirdi. Verilen hapis cezaları, takdir indirimi ile 5 ay olarak belirlendi ve hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verildi.

Çıplak Arama İşkencesine Hukuki Tepki

Mücella ve Cansu Yapıcı’nın maruz kaldığı çıplak arama işkencesi nedeniyle açılan davada, mahkeme iki kadın polis memurunu “görevi kötüye kullanma” suçundan cezalandırdı. Ancak, bir erkek polisin beraat etmesi dikkat çekti. Mahkeme, verilen cezaların hükmünün açıklanmasının geri bırakılmasına hükmetti, böylece kadın polislerin cezaları fiilen uygulanmayacak.

İşkence Suçu Üzerine Vurgu

Duruşmada, Yapıcı ailesinin avukatı Gülyeter Aktepe, müvekkillerinin hukuksuz bir şekilde gözaltına alındığını ve çıplak arama işkencesine tabi tutulduklarını vurguladı. Aktepe, şunları ifade etti: “Müvekkiller, narkotikle ilgili bir suç isnadı bulunmadan hukuksuz bir şekilde gözaltına alındı ve çıplak arama uygulamasına maruz bırakıldı. Bu tür bir uygulama, kesinlikle ‘görevi kötüye kullanma’ değil, ‘işkence’ suçudur.”

Beraat ve Cezalandırma Kararının Ardından

Duruşmaya SEGBİS aracılığıyla katılan sanık polislerden Levent Mustafaoğlu, beraatini talep etti. Mahkeme, iki kadın polis hakkında 5’er ay hapis cezası verirken, erkek polisin beraatına karar verdi. Bu karar, konuyla ilgili tartışmaları yeniden alevlendirdi.

Kaynak: Sözcü

Çıplak Arama Davasında Polisler Hakkında Cezalandırma Kararı
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!