1. Haberler
  2. Spor
  3. Bodrum’da The Bodrum Cup 36. Yarışmalarının Tanıtım Toplantısı Yapıldı

Bodrum’da The Bodrum Cup 36. Yarışmalarının Tanıtım Toplantısı Yapıldı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bodrum’da The Bodrum Cup Tanıtım Toplantısı Düzenlendi

Bodrum'da The Bodrum Cup Tanıtım Toplantısı Düzenlendi

Muğla’nın gözde turizm merkezi Bodrum’da, geleneksel olarak her yıl düzenlenen ve bu yıl 36.’sı gerçekleştirilecek olan The Bodrum Cup yarışmalarının tanıtım toplantısı, Bodrum Belediye Meydanı’nda yapıldı.

21-26 Ekim tarihleri arasında yapılacak olan organizasyonun tanıtımına, organizasyon komitesi başkanı Süleyman Uysal, onursal başkan Erman Aras, CHP’li Bodrum Belediye Başkanı Tamer Mandalinci, Kaymakam Mustafa Çit, organizasyon komitesi üyeleri ve birçok denizci katıldı.

Bodrum'da The Bodrum Cup 36. Yarışmalarının Tanıtım Toplantısı Yapıldı

“Bodrum ve Türkiye’nin En Önemli Organizasyonlarından Biri”

Komite Başkanı Süleyman Uysal, 21-26 Ekim tarihleri arasında Bodrum ve Gökova koylarında gerçekleştirilecek olan etkinliğin, Bodrum’un en değerli etkinliklerinden biri olduğunu vurguladı. Uysal, “The Bodrum Cup, Türkiye Cumhuriyeti’nin ve Akdeniz’in en önemli organizasyonlarından biri olmayı başardı. Bodrumlu kaptanlar, tekne ustaları ve denizciler olarak, 36 yıldır her yıl daha da büyüterek geliştirdiğimiz bu organizasyon, mavi yolculuk, yat turizmi ve Bodrum teknelerinin tanıtımında önemli bir yere sahip. Bundan büyük bir gurur duyuyoruz.” dedi.

Bodrum'da The Bodrum Cup 36. Yarışmalarının Tanıtım Toplantısı Yapıldı

“Denizlerin Korunması ve Gelecek Nesillere Aktarılması”

Bodrum Belediye Başkanı Tamer Mandalinci ise, denizlerin ve özellikle koyların korunmasının önemine dikkat çekerek, “Mavi yolculuğun yaşatılması, Bodrum guletlerinin ve genç denizcilerin gelecek nesillere aktarılmasıyla birlikte, bu güzelliklerin sadece Bodrum’da değil, dünyaya tanıtılmasında önemli bir rol oynayan bu organizasyon, doğanın ve çevrenin korunması açısından da büyük bir etki yaratıyor. Bodrumlu ustaların başlattığı bu yarışı bizlere ve gelecek nesillere miras olarak bırakacağız.” şeklinde konuştu.

“Kazanan Bodrum, Kazanan Türkiye Olacak”

Mandalinci, “Kazanmaya Yelken Açtık” sloganıyla düzenlenen yarışmalara yaklaşık 200 tekne, 2 bin denizci ve 15 bin yerli ve yabancı konuğun katılacağını ifade ederek, “Bodrum olarak denizlerimizi, yatlarımızı ve turizmimizi kazanmaya yelken açtık. Bu etkinlik, Akdeniz’de düzenlenen en büyük yat yarışları organizasyonlarından biri. Dolayısıyla kazanan Bodrum, kazanan ülkemiz olacak.” dedi.

“Gökova’nın Cennet Koylarında Yarışacaklar”

The Bodrum Cup Uluslararası Yelkenli Ahşap Yat Yarışmaları, 200’den fazla yat ile 2 bin denizci ve 155 bin turistin katılımıyla gerçekleştirilecek. Yarışmalar, 22 Ekim Salı günü Bodrum-Karaada etabı ile başlayacak ve ardından şu etaplarla devam edecek:

Bodrum'da The Bodrum Cup 36. Yarışmalarının Tanıtım Toplantısı Yapıldı

  • 23 Ekim Çarşamba: Bodrum-Bodrum
  • 24 Ekim Perşembe: Bodrum-Çökertme
  • 25 Ekim Cuma: Çökertme-Kissebükü
  • 26 Ekim Cumartesi: Kissebükü-Bodrum

Kaynak: Sözcü

Bodrum’da The Bodrum Cup 36. Yarışmalarının Tanıtım Toplantısı Yapıldı
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!