1. Haberler
  2. Gündem
  3. Cumhurbaşkanı Erdoğan, TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş’u Kabul Etti

Cumhurbaşkanı Erdoğan, TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş’u Kabul Etti

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Cumhurbaşkanı Erdoğan, TBMM Başkanı Kurtulmuş’u Kabul Etti

Cumhurbaşkanı ve Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Numan Kurtulmuş’u Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde kabul etti. Söz konusu görüşme basına kapalı bir ortamda gerçekleşti. Bu kabul, Kurtulmuş’un anayasa ile ilgili tartışma yaratan açıklamalarının ardından geldi.

Kurtulmuş’un Açıklamaları

Numan Kurtulmuş, yaptığı bir konuşmada “Devletin ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğü” ifadesinin değiştirilmesi gerektiğini belirterek, şu ifadeleri kullandı:

  • “Devletin ülkesi olmaz. Devletin milleti olmaz. Bu metin, ‘Milletin devleti ve ülkesiyle bölünmez bütünlüğü’ şeklinde ifade edilmelidir.”

Bu açıklamalardan sonra Kurtulmuş, ifadelerinin çarpıtıldığını savunarak, konuşmasının içeriğini şu şekilde özetledi:

  • “Gazi Üniversitesi’ndeki konuşmamda sanki 3. maddeyle ilgili bir mesele gündeme geliyormuş gibi bir yanlış algının oluşturulmaya çalışılması, en hafif ifadesiyle bir algı meselesidir. Bu durum, algı yönetimidir ve kabul etmem mümkün değil.”
  • “Konuşmamın hiçbir yerinde ‘3. madde’ diye bir şey geçmemiştir.”
  • “Ben şunu söylüyorum; usul esasa mukaddemdir. Anayasada hangi maddeleri yazacağınızdan daha ziyade, anayasanın nasıl yapılacağı, demokratik ve şeffaf bir şekilde süreçlerin hangi yöntemlerle yönetileceği önemlidir.”
  • “Bu süreçte de anayasanın ruhuna, yapımına ve diline ilişkin konuları ben şimdiye kadar konuştum.”
  • “3. maddeyle ilgili bir tartışma varmış gibi göstermek en hafif tabiriyle haksızlıktır, yanlışlıktır ve bir algı operasyonudur.”

Bu açıklamalar, Türkiye’nin anayasa tartışmaları açısından önemli bir gündem maddesi haline geldi. Kurtulmuş’un ifadeleri, kamuoyunda geniş yankı uyandırdı.

Kaynak: Sözcü

Cumhurbaşkanı Erdoğan, TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş’u Kabul Etti
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!