1. Haberler
  2. Dünya
  3. Fransa’da Şiddetli Yağışlar ve Sel Alarmı

Fransa’da Şiddetli Yağışlar ve Sel Alarmı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ulusal meteoroloji ajansı Meteo France tarafından yapılan açıklamada, Fransa’nın güney bölgelerinde etkili olan şiddetli yağışlar, sel ve su baskınları nedeniyle 6 vilayette “kırmızı alarm”, 20 vilayette ise “turuncu alarm” verildiği bildirildi.

Ekolojik Geçiş ve Enerji Bakanı Agnes Pannier-Runacher, X hesabından yaptığı açıklamada, ülkede yaşanan hava koşullarının eşi benzeri görülmemiş bir şiddette olduğunu ifade etti. Pannier-Runacher, kırmızı alarm verilen vilayetlerde yaşayan vatandaşların azami dikkat göstermelerini ve yetkililerin güvenlik talimatlarına harfiyen uymalarını istedi.

Fransız Bakan, durumun ciddiyetini göz önünde bulundurarak hava koşullarına ilişkin Bakanlıkta bir kriz masası kurulacağını da duyurdu.

Tren Seferlerinde Aksamalar

Fransız ulusal demir yolu şirketi SNCF tarafından yapılan açıklamaya göre, meteoroloji ajansından gelen uyarılar sonrasında ülkenin farklı bölgelerinde tren seferlerinde önemli aksamalar yaşandığı aktarıldı. Özellikle güneydeki Oksitanya bölgesinde, Toulouse-Rodez, Toulouse-Aurillac ve Toulouse-Mazamet arasındaki tren seferlerinin durdurulduğu belirtildi.

Haute-Loire vilayetinde meydana gelen sele kapılan ineklerin görüntüleri sosyal medyada hızla yayıldı. Rive-de-Gier kentinde ise sel nedeniyle birçok araç su altında kaldı. Fransız basını, Annonay kentinde yaşanan su baskını sonucu okul ve kreşlerdeki çocukların tahliye edildiğini, ayrıca kentteki bir bakım evinin zemin katının sular altında kaldığını kaydetti.

Fransa’da Şiddetli Yağışlar ve Sel Alarmı
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!