1. Haberler
  2. Gündem
  3. AFAD Başkanı Okay Memiş’ten Malatya Merkezli Deprem Açıklamaları

AFAD Başkanı Okay Memiş’ten Malatya Merkezli Deprem Açıklamaları

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

AFAD Başkanı Okay Memiş’ten Deprem Açıklaması

Malatya merkezli 5,9 büyüklüğündeki depremin ardından AFAD Başkanı Okay Memiş, Elazığ’da “Afet ve Acil Durum Koordinasyon Toplantısı” gerçekleştirdi. Toplantıya Elazığ Valisi Numan Hatipoğlu, MHP Elazığ Milletvekili Semih Işıkver, Elazığ Belediyesi Başkan Vekili Mehmet Sabuncu, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile AFAD Genel Müdürleri, bölge ve il müdürleri katılım sağladı.

“249 VATANDAŞIMIZ DEPREMDEN ETKİLENMİŞTİR”

Koordinasyon toplantısının ardından sahada yürütülen çalışmalara ilişkin bilgi veren AFAD Başkanı Okay Memiş, şu ifadeleri kullandı:

  • “Malatya’nın Kale ilçesi merkezli 5.9 büyüklüğünde bir deprem meydana gelmiştir. Depremden başta Malatya olmak üzere Elazığ, Adıyaman, Şanlıurfa, Batman, Diyarbakır, Kahramanmaraş ve Tunceli illerimiz etkilenmiştir. İlk andan itibaren valilerimizin, AFAD il müdürlerimizin koordinasyonunda jandarmamız, emniyetimiz ve diğer güvenlik birimlerimizle birlikte müdahale çalışmalarını başlattık.”
  • “Aynı zamanda belediyelerimiz, itfaiyemiz ve 112 acil sağlık ekiplerimizle sahada tarama faaliyetlerine derhal başladık. Saha taramalarının tamamlanmasının ardından, bölgede başlatılan hasar tespit çalışmaları Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın ekipleri tarafından sürdürülmektedir.”
  • “Bakanlığımızdan aldığımız güncel bilgiler ışığında; Malatya’da 55, Elazığ’da 111, Adıyaman’da 18, Diyarbakır’da 19, Şanlıurfa’da 37, Kahramanmaraş’ta 3 ve Erzincan’da 6 olmak üzere toplam 249 vatandaşımız depremden etkilenmiştir. Malatya’da 2, Elazığ’da 8 olmak üzere toplam 10 vatandaşımızın tedavileri devam etmektedir.”

“3 BİN ARAMA KURTARMA PERSONELİ KADROSU TEMİN EDİLDİ”

AFAD’daki personel yetersizliği eleştirilerine yanıt veren Memiş, açıklamalarına şöyle devam etti:

  • “Şu anda yaklaşık 3 bin arama kurtarma personelimiz bulunmaktadır. Cumhurbaşkanlığı tarafından 3 bin arama kurtarma personeli kadrosu daha temin edilmiştir. Ancak unutulmamalıdır ki, AFAD olarak biz her işi yapan bir kuruluş değiliz; Türkiye Cumhuriyeti devleti adına afetlerde genel koordinasyonu sağlayan bir kamu kuruluşuyuz.”
  • “Bu anlamda, kahraman ordumuz, jandarmamız, polisimiz, itfaiyecilerimiz ve madencilerimiz, bizim tarafımızdan verilen eğitimler doğrultusunda afetlere müdahale konusunda hazırlanmaktadırlar.”
  • “Bu noktada, kamu görevlilerimiz ve sivil toplum kuruluşlarımızla birlikte arama kurtarma personel sayısını, hem kadrolu hem de gönüllü olarak artırmak amacıyla eğitim projeleri geliştirmekteyiz. İnşallah, nüfusumuzla karşılaştırıldığında en fazla arama kurtarma ekibine sahip olacağız. Ancak bizim için en kritik olan, müdahale edebilmekten öte, risk azaltma çalışmalarını gerçekleştirmektir. Sağlam zeminler üzerine, sağlam binalar inşa edebilmek büyük bir önem taşımaktadır.”

Kaynak: Sözcü

AFAD Başkanı Okay Memiş’ten Malatya Merkezli Deprem Açıklamaları
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!