1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. AKP’nin Kredi Kartı Kesintisi Planı Reddedildi

AKP’nin Kredi Kartı Kesintisi Planı Reddedildi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

AKP’nin Kredi Kartı Kesintisi Planı Reddedildi

AKP’nin Kredi Kartı Kesintisi Planı Reddedildi

Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP), 100 bin lira limitin üzerindeki kredi kartlarından Savunma Sanayi Fonu için 750 lira kesinti yapma planını rafa kaldırdı. Son yaklaşık 15 gündür, bu konu ülke gündeminin merkezinde yer alarak, savunmamızı güçlendirmemiz gerektiği vurgusu yapıldı. Hatta bazı iddialara göre, İsrail’in Türkiye’ye yönelik saldırılar düzenleyeceği bile ileri sürüldü. Ancak, bu kart kesintisine karşı çıkan vatandaşlar, sosyal medyada “vatan haini”, “kansız” ve “Yunan destekçisi” gibi ifadelerle hedef alındı. Nihayetinde, bu kesinti maddesinden tamamen vazgeçildi. Yeni yıl içerisinde TBMM’ye sunulacak olan kanun teklifi, bu kesinti maddesini içermeyecek.

AKP Kaynaklarından Açıklama

AKP kaynakları, “Savunma Sanayi Fonu için planlanan 750 TL kesinti hükümet gündeminden çıktı. Yeni teklifte yer almayacak” şeklinde bir açıklama yaptı. Böylelikle, Savunma Sanayi Destekleme Fonu’nun gelirlerinin artırılması amacıyla hazırlanan kanun teklifinden, tepkilere yol açan ‘limiti 100 bin TL ve üzerindeki kredi kartlarından maktu katılım payı alınması’ maddesi çıkarıldı. Yasa teklifi, önceki gün TBMM Plan Bütçe Komisyonu’nda ele alınmaya başlanmıştı, ancak daha sonra görüşmelere ara verilerek geri çekildi. AKP Grup Başkanı Abdullah Güler, teklifin yeniden değerlendirileceğini ve konunun bütçe görüşmeleri sonrasına ve 2025 yılına ertelendiğini açıkladı.

12 maddelik teklifte en büyük tepki, kredi kartları düzenlemesine gelmişti. Çok sayıda vatandaş, bu kesintiye karşı bir tepki olarak kredi kartı limitlerini 100 bin TL’nin altına indirdi. Teklifin diğer maddeleri arasında, ilk el araç alımlarında 3 bin TL, ikinci el araç alımlarında ise 1.500 TL tescil ücreti alınması, tapu işlemleri ve taşınmaz satışlarında alıcı ve satıcıdan ayrı ayrı 750 lira alınması, diğer işlemlerde adına işlem yapılandan 375 lira katılım payı alınması gibi düzenlemeler yer alıyordu. Ayrıca, noter senetlerinde de işlem başına 75 lira katılım payı alınması öngörülüyordu.

Sözcü’nün Haberi Büyük Ses Getirdi

Savunma Fonu tartışmaları devam ederken, Sözcü gazetesi tarafından gündeme getirilen “Savunmanın piyangosu Demirören’in cebine gitti” haberi de büyük yankı uyandırmıştı. Erdoğan Süzer imzalı haberde, iktidarın halkın üzerine vergi yükü getirdiği belirtilirken, yılın başında Savunma Fonu’nun şans oyunlarından elde edilen gelirini yarı yarıya düşürerek Demirören’e ciddi bir kazanç sağladığı aktarılmıştı. Sözcü’nün hesaplamalarına göre, bu vergi düşüşü, şans oyunlarından devlete gelen kaynağı, yani şirketlerin ödeyeceği vergi tutarını yaklaşık 33 milyar lira azaltmış durumda.

Kaynak: Sözcü

AKP’nin Kredi Kartı Kesintisi Planı Reddedildi
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!