1. Haberler
  2. Gündem
  3. Diyarbakır Eski Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu Hakkında Rüşvet ve Usulsüzlük Soruşturması

Diyarbakır Eski Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu Hakkında Rüşvet ve Usulsüzlük Soruşturması

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Diyarbakır’ın Eski Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu Hakkında Soruşturma

Diyarbakır'ın Eski Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu Hakkında Soruşturma

Rüşvet almak, ihalelere fesat karıştırmak, kamuya ait arazileri sahte kaşe ve imzalarla değerinin çok altında gösterip satarak hazineyi zarara uğratmak, ruhsata aykırı kaçak yapılaşmaya göz yummak, suç gelirlerini aklamak ve suçtan elde edilen gelirle taşınmaz mal varlığı elde etmek gibi ciddi suçlamalarla karşı karşıya olan Diyarbakır’ın Bağlar İlçesi’nin eski AKP’li Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu, kamuyu zarara uğratarak haksız menfaat temin ettiği usulsüz işlemlerle gündeme gelmeye devam ediyor.

ÜST KATA MÜŞTERİ ALINMADI, KAMERALAR KAPATILDI

Diyarbakır Eski Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu Hakkında Rüşvet ve Usulsüzlük Soruşturması

Beyoğlu’nun 31 Mart 2019 seçimlerinde göreve gelmesinin ardından İmar Müdürlüğü’nden Havalimanı yolundaki Bağcılar Mahallesi’nde bulunan imarsız arazilerin ada, parsel ve pafta numaralarını talep ettiği, ardından bu arazilerin imara açılmasıyla ilgili çalışma yapılması yönünde talimat verdiği öğrenildi. Beyoğlu, Kayapınar İlçesi’ndeki Diclekent Villaları’nda lüks bir restoranda akşam yemeği yeme bahanesiyle yanında imar müdürü ve imardan sorumlu iki personelle birlikte bulundu. Ancak, mekandaki kameraların kapatılması ve üst kata müşteri alınmaması talimatlarıyla gerçekler gizlenmeye çalışıldı.

AKP’Lİ İŞ ADAMLARINA SUNUM YAPTI

Beyoğlu’nun işadamlarıyla dostane bir yemek görüntüsü vermek amacıyla restoranın üst katını gören kameraların fişini çektirdikten sonra mekandaki sinevizyonu açtırdığı öğrenildi. Dev ekranda Bağcılar bölgesindeki imarsız arazilerin görüntüleriyle birlikte ada, parsel ve pafta numaralarını paylaşarak bölgeyi peşkeş çekerek haksız rant sağlamaya çalıştığı ortaya çıktı. İmara açılması planlanan bölgelerle ilgili sunum yaparak parseller hakkında detaylı bilgi verip, imara açılacak alanları işaretlediği, bunun sonucunda iki işadamının bu bölgede imarsız arazileri değerinin çok altında satın aldığı ifade edildi. Beyoğlu’nun bahsi geçen parselleri imara açmasıyla, arazilerin değerinin bir anda 30 kat arttığı bildirildi.

BÖLGEDE AKP’Lİ VEKİL İLE AĞABEYİNİN ARAZİLERİ DE VAR

İmara açacağı bölgeleri önceden işadamlarına bildiren Beyoğlu’nun, haksız rant sağladığı ve Bağcılar Mahallesi Havalimanı bölgesindeki binlerce dönümlük arazilerin eski AKP milletvekili Ebubekir Bal ile işadamı ağabeyi Abdurrahman Bal’a ait olduğu dikkat çekti. Beyoğlu’nun imar bilgilerini sızdırarak kendi yakın çevresine arazileri satın aldırdıktan sonra bu bölgeye imar planı uyguladığı Bağlar İlçe Tapu Müdürlüğü kayıtlarında da doğrulanmıştır.

BAL VE BEYOĞLU KAMU BANKASININ MÜLK SAHİBİ ÇIKTI

Bağlar Belediyesi mülki sınırları içinde yer alan Bağcılar Mahallesi Hamravat Evleri mevkiinde, AKP’li Ebubekir Bal’a ait arsanın konut ve ticari imar durumunun artırıldığı ruhsat ve eklerinde yer almaktadır. Başkan Hüseyin Beyoğlu’nun, Diyarbakır-Şanlıurfa Bulvarı üzerinde halen bir kamu bankasının kiracısı olduğu Ebubekir Bal’a ait 4 katlı plazanın yüzde 50’lik hissesini, mali değerinin çok altında bir rakam olan 7,5 milyon TL’ye satın aldığı ortaya çıkmıştır. Bu yüzde 50’lik hisse de işadamı Hakan Eser’in Beyoğlu’na satarak, Ebubekir Bal ile ortaklıklarının tescillendiği anlaşılmıştır. Tapusunu dikkat çekmemek için kızının adına yapan Hüseyin Beyoğlu, bunun karşılığında plazayı kendisine satan Hakan Eser’e ait Eser Köyündeki susuz tarla niteliğindeki 850 dönümlük kıraç arazileri imara açma sözü vermiştir. Oysa Eser Köyü, Yenişehir mülki sınırları içinde yer alırken, Beyoğlu Bağlar İlçesi belediye başkanlığı görevini yürütüyordu. Tüm bu usulsüz işlemler, İçişleri Bakanlığı Teftiş Kurulu Başkanlığı Mülkiye Başmüfettişliği raporlarında da yer almaktadır.

Kaynak: Sözcü

Diyarbakır Eski Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu Hakkında Rüşvet ve Usulsüzlük Soruşturması
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!