1. Haberler
  2. Gündem
  3. Edirne Süt Üreticileri Birliği’nden Süt Fiyatları Üzerine Açıklama

Edirne Süt Üreticileri Birliği’nden Süt Fiyatları Üzerine Açıklama

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Edirne Süt Üreticileri Birliği’nden Süt Fiyatlarıyla İlgili Açıklama

Edirne Süt Üreticileri Birliği (SÜTÜB) Başkanı Mustafa Suiçmez, süt fiyatlarıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Üreticilerin çiğ inek sütü satış fiyatının son 6 aydır artmadığını vurgulayan Suiçmez, sürdürülebilir üretim için sütün litre satış fiyatının en az 19,5 lira olması gerektiğini ifade etti.

Suiçmez, acilen Ulusal Süt Konseyi’ni Edirne’de toplantıya davet ettiklerini belirterek, “Acilen bir litre sütün fiyatı 19,5 lira olmalı ki, üreticimiz para kazanabilsin ve ‘Ben bu hayvancılığı yapacağım’ diyebilsin. Kış ayına girmek üzereyiz ve bu dönemde birçok inek kesime gidecek, üreticilerimiz de üretimden çekilecek. Bu durumu kimse engelleyemez.” dedi.

Hiç kimsenin zararına çalışamayacağını vurgulayan Suiçmez, şu şekilde devam etti: “Her bir ineğin işletmeye maliyeti 335 lira. Bu maliyeti karşılayabilmek için her gün bu ineklerin 22,3 litre süt vermesi gerekiyor. Biz bu ay yine 15 liradan süt parası ödeyeceğiz; tüm imkanlarımızı zorlayarak bunu yapıyoruz. Eğer inekler 22,3 litre süt verirse, sadece kendilerini besleyebiliyorlar. Altı ay önce süt fiyatları 16 liraya yükseldi ama bu fiyat sadece iki ay sürdü, üçüncü ay bir lira geri çekildi. Sanki her şey yolunda gidiyor gibi gösteriliyor. Ben de bir üretici olarak bu durumu hissediyorum; artık yeter.”

“Birileri Haksız Yere Para Kazanacak Diye”

Suiçmez, market raflarındaki fiyat artışlarına da dikkat çekerek, “Birileri haksız yere para kazanacak diye, market raflarına hiç kimse itiraz edemiyor. Marketlerde 6 ay önceki fiyatlar mı var? Biz aynı zamanda birer tüketiciyiz. Çıksın biri bana desin ki, ‘Ey süt üreticisi, 6 aydır size zam yapmıyoruz’ ama ‘Market rafındaki fiyatlar da aynı’ diyebilsin; o zaman göreyim. 6 ay önceki ve şimdiki fiyatları açsınlar, gerçekten öyle mi?” diye konuştu.

Son olarak, üretimden vazgeçmemek için hazır ürünleri tüketmeye mahkum olduklarının altını çizen Suiçmez, “Bu durum, sektörümüzü ve üreticilerimizi olumsuz etkiliyor. Hepimizin bu konuda duyarlı olması gerekiyor.” ifadelerini kullandı.

Kaynak: Sözcü

Edirne Süt Üreticileri Birliği’nden Süt Fiyatları Üzerine Açıklama
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!