1. Haberler
  2. Eğitim
  3. AÖF Kayıt Yenileme İşlemleri için Son Tarih 18 Ekim 2024

AÖF Kayıt Yenileme İşlemleri için Son Tarih 18 Ekim 2024

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

AÖF Kayıt Yenileme İşlemleri için Son Gün Yaklaşıyor

AÖF Kayıt Yenileme İşlemleri için Son Gün Yaklaşıyor

Anadolu Üniversitesi, AÖF kayıt yenileme işlemleri hakkında önemli bir açıklama yaptı. Öğrencilerin, kayıt yenileme sürecinde öğretim materyal ücreti, dönem öğrenim ücreti ve dönem öğrenci katkı payı gibi çeşitli ödemeler yapmaları gerekiyor.

AÖF Kayıt Yenileme Ekranı

ANADOLU ÜNİVERSİTESİ KAYIT YENİLEME DUYURUSU

Anadolu Üniversitesi, öğrencilere gönderdiği SMS ile kayıt yenileme sürecinin kritik detaylarını paylaştı. Mesajda, AÖF kayıt yenileme işlemlerinin uzatılmayacağı ve son gün olan 18 Ekim 2024 tarihinde saat 22.00’ye kadar tamamlanması gerektiği vurgulandı.

AÖF Kayıt Yenileme Ne Zaman?

2024-2025 Öğretim Yılı Güz Dönemi için Anadolu Üniversitesi Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakülteleri’nde kayıt yenileme işlemleri 07 Ekim 2024 tarihinde başlayacak ve 18 Ekim 2024 tarihinde sona erecektir. Kayıt yenileme işlemi, ders seçimi (Ekle-Sil) ve kayıt yenileme bedelinin ödenmesi ile gerçekleştirilecektir. Önemle belirtmek gerekir ki, ders seçimi yapılmadan bankada ödeme bilgileri oluşmayacak ve bu nedenle öğrenciler kayıtlarını yenileyemeyecektir.

AÖF Kayıt Yenileme Nasıl Yapılır?

Kayıt yenileten öğrenciler için Fakülte tarafından ders ataması yapılmayacak. Her öğrenci bir yarıyılda toplam 45 AKTS krediyi geçmeyecek şekilde en fazla 10 ders seçebilecektir. Kayıt yenileme işlemi, e-Devlet şifresi veya öğrenci şifresi ile aosogrenci.anadolu.edu.tr adresinden Ders Ekle/Sil butonuna tıklanarak yapılacaktır. Ödeme bilgileri, ders seçimi sayfasında veya bu işlem sonucu alınan Kayıt Yenileme Bilgi Dökümü Sayfasında yer alacaktır.

Ders seçimi yapan öğrenciler, 2024-2025 Öğretim Yılı Güz Dönemi için dönem öğretim materyal ücreti, dönem öğrenim ücreti ve dönem öğrenci katkı payı ödemelerini kayıt yenilemenin son günü olan 18 Ekim 2024 tarihinde saat 22.30’a kadar; Kredi Kartı/Banka Kartı, Ziraat Bankası ATM’leri (kartlı veya kartsız), Mobil Bankacılık veya İnternet Bankacılığı yöntemleriyle gerçekleştirebilir. Öğrencilerin, yaptıkları ödemenin 2024-2025 Öğretim Yılı Güz Dönemi kayıt yenileme tutarına ait olup olmadığını mutlaka kontrol etmeleri gerekmektedir.

Sadece eski borcunu ödeyen, ancak 2024-2025 Öğretim Yılı Güz Dönemi ders seçimi işlemine göre belirlenen kayıt yenileme bedelini ödemeyen öğrencilerin kayıtları yenilenmeyecektir. 18 Ekim 2024 tarihinden sonra mazeret kabul edilmeyecek ve Güz Dönemi kayıt yenileme işlemi gerçekleştirilemeyecektir. Kayıt yenileme süresi kesinlikle uzatılmayacaktır. Belirtilen tarihler arasında herhangi bir sebeple kayıt yenileme bedelini ödemeyen öğrenciler, 2024-2025 Öğretim Yılı Güz Dönemi kayıt yenileme hakkını kaybedeceklerdir.

Kayıt yenileme işlemini tamamlayan öğrenciler, aosogrenci.anadolu.edu.tr adresindeki Kayıt Bilgi butonundan kayıtlarının yenilenip yenilenmediğini kayıt yenileme tarihleri içinde kontrol etmelidir. Kayıtları yenilenen öğrenciler, kayıt yenileme tarihleri içinde, ödediği dönem öğretim materyal ücreti tutarının altında olmamak kaydıyla seçtiği dersi silip yerine başka bir ders seçebilir veya yeni ders ekleyebilir. Yeni ders durumuna göre dönem öğretim materyal ücreti farkı oluşan öğrenciler, fark borçlarını Güz dönemi için 25 Kasım 2024 – 21 Şubat 2025 tarihleri arasında ödeyebilecektir. Bu tarihten sonra yasal faiz başlatılacaktır.

AÖF Kayıt Yenileme Ücreti Ne Kadar?

AÖF kayıt yenileme ücreti, öğrencilerin seçtiği ders sayısına göre değişiklik göstermektedir. Ödeme bilgileri, ders seçimi sayfasında veya bu işlem sonucu alınan Kayıt Yenileme Bilgi Dökümü Sayfasında bulunacaktır. Ders seçimi yapan öğrenciler, 2024-2025 Öğretim Yılı Güz Dönemi için dönem öğretim materyal ücreti, dönem öğrenim ücreti ve dönem öğrenci katkı payı ödemelerini kayıt yenilemenin son günü olan 18 Ekim 2024 tarihinde saat 22.30’a kadar, Kredi Kartı/Banka Kartıyla, Ziraat Bankası ATM’lerinden (kartlı veya kartsız), Mobil Bankacılık veya İnternet Bankacılığından gerçekleştirebilirler.

Kaynak: Sözcü

AÖF Kayıt Yenileme İşlemleri için Son Tarih 18 Ekim 2024
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!