1. Haberler
  2. Dünya
  3. Stadtallendorf İtfaiye İstasyonu’ndaki Yangın Alarm Sistemi Eksikliği Felakete Neden Oldu

Stadtallendorf İtfaiye İstasyonu’ndaki Yangın Alarm Sistemi Eksikliği Felakete Neden Oldu

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Stadtallendorf İtfaiye İstasyonu’nda Yangın Alarmsız Kalan Felaket

Almanya’nın Hessen eyaletinde bulunan Stadtallendorf itfaiye istasyonunda meydana gelen yangın, milyonlarca euro değerinde hasara yol açtı. Yangının sebebi olarak, yeni yapılan istasyonda yangın alarm sistemi bulunmaması gösterildi. Euronews’in haberine göre, çarşamba sabahı erken saatlerde çıkan alevler, itfaiye istasyonunun ekipman salonunu ve yaklaşık bir düzine acil durum aracını tamamen tahrip etti. Neyse ki olayda herhangi bir yaralanma yaşanmadı.

Yangının neden olduğu hasarın 20 milyon ila 24 milyon euro arasında olduğu tahmin ediliyor. Yerel yetkililer, Alman haber ajansı DPA’ya yaptıkları açıklamada, yangın alarm sisteminin kurulmadığını çünkü uzmanların böyle bir önlemi gerekli görmediğini belirtti. Bu durum, birçok gözlemciyi şaşkınlığa uğrattı.

Yangının, itfaiyeye ait bir acil durum aracında başladığı ve bu aracın içinde lityum-iyon piller ile harici bir güç bağlantısının bulunduğu ifade edildi. Yerel medyada yer alan haberlere göre, istasyon henüz bir yıldan kısa bir süre önce hizmete girmişti.

Hessen Eyaleti İtfaiye Birliği Başkanı Norbert Fischer, yangın sonrası yaptığı değerlendirmede, itfaiye istasyonlarında yangından korunma koşullarının iyileştirilmesi gerekliliğine vurgu yaparak, “İnanıyorum ki yaşananlar birçok insanın düşünmesini ve harekete geçmesini sağlayacaktır.” dedi.

Stadtallendorf İtfaiye İstasyonu’ndaki Yangın Alarm Sistemi Eksikliği Felakete Neden Oldu
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!