1. Haberler
  2. Dünya
  3. Ukrayna, Batılı Müttefiklerden Acil Destek Talep Ediyor

Ukrayna, Batılı Müttefiklerden Acil Destek Talep Ediyor

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ukrayna’dan Batılı Müttefiklere Acil Çağrı

Ukrayna, Rusya’nın iki yıldır devam eden işgaline son vermek amacıyla Batılı müttefiklerinden acil destek talep ediyor. Bu bağlamda, ABD Başkanı Joe Biden, Almanya, Fransa ve İngiltere liderleriyle görüşmeler yapmak üzere Berlin’e gitti. Liderler arasındaki toplantılarda, Ortadoğu’daki çatışmaların da önemli bir yer kaplaması bekleniyor.

Biden, Ukrayna’ya destek veren ülkelerin Almanya’nın Ramstein kasabasında düzenlenmesi planlanan toplantısına katılmayı, ülkesindeki doğal afet nedeniyle son anda iptal etmek zorunda kalmıştı. Berlin ziyareti ile bu durumu telafi etmeyi amaçlıyor. Biden, dün gece geç saatlerde Berlin’e ulaştı ve bu sabah Almanya’nın Cumhurbaşkanı ile Başbakanı ile ikili görüşmeler gerçekleştirdi. Ardından, Almanya, Fransa ve İngiltere liderleriyle bir araya gelecek.

ABD yönetiminden üst düzey bir yetkili, bu görüşmelerin Ukrayna’daki savaş alanındaki durumu, savaşın gidişatını ve müttefiklerin Ukrayna’ya nasıl daha etkili bir şekilde destek olabileceğini ele alacağını belirtti.

‘YA NATO, YA DA NÜKLEER SİLAH’

Ukrayna Devlet Başkanı Volodymyr Zelenskiy, Perşembe günü yaptığı açıklamada Avrupa’dan daha fazla destek alma isteğini dile getirdi. Zelenskiy, “Eğer Ukrayna’nın NATO’nun bir parçası olmasını gerçekten istiyorsanız ve Ukrayna’nın Avrupa kıtasının güvenliği için ne denli önemli olduğunu sadece sözde değil, eylemlerle de göstermek istiyorsanız, o zaman harekete geçmeniz gerekiyor.” dedi.

Zelenskiy, toplantıdaki liderlerin çoğunluğunun bu planı desteklediğini ifade etti. ABD’ye yaptığı ziyaret sırasında eski ABD Başkanı ve Cumhuriyetçilerin başkan adayı Donald Trump ile bir görüşme gerçekleştirdiğini belirten Zelenskiy, Trump’a “Ukrayna’nın gelecekte kendisini koruyabilmesi için ya nükleer silahlara sahip olması ya da NATO gibi büyük bir güvenlik ittifakının üyesi olması gerektiğini” söylediğini aktardı. Zelenskiy, Trump’ın kendisini anladığına inandığını ancak herhangi bir taahhütte bulunmadığını belirtti.

Kaynak: Sözcü

Ukrayna, Batılı Müttefiklerden Acil Destek Talep Ediyor
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!