1. Haberler
  2. Dünya
  3. Fransa’nın Zengin Arnault Ailesi Paris FC’yi Satın Alıyor

Fransa’nın Zengin Arnault Ailesi Paris FC’yi Satın Alıyor

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Fransa’nın Zengin Arnault Ailesi Paris FC’yi Satın Almayı Planlıyor

Fransa’nın en zengin ailesi olarak bilinen Arnault ailesi, aynı zamanda lüks moda markası Louis Vuitton’un sahibi, ikinci lig futbol kulübü Paris FC’yi satın almayı planladığını duyurdu. Euonews‘in haberine göre, bu satın alma, Fransa futbol dünyasında büyük bir etki yaratması bekleniyor. Kulüp, Arnault ailesinin arkasındaki büyük servet sayesinde önemli bir finansal destek elde edecek ve son yılların baskın Ligue 1 takımı olan Katar sermayeli Paris Saint-Germain’e (PSG) potansiyel bir rakip olma yolunda ilerleyecek.

Arnault ailesinin holding şirketi Agache, Paris FC’nin çoğunluk hissesini alacağını resmi olarak açıkladı. Ayrıca, enerji içeceği devi Red Bull’un da azınlık hissesi ile bu girişime katılacağı belirtiliyor. Açıklamada, anlaşmanın yasal ve diğer evrak işlemlerinin tamamlanmasına bağlı olduğu vurgulanırken, finansal detaylara dair bilgi verilmedi. Ancak, Arnault ailesinin kulübe “gerekli kaynakları” sağlamayı ve “erkek ve kadın takımlarını Fransız futbolunun zirvesine ve Paris halkının kalbine kalıcı olarak yerleştirmeyi” hedeflediği ifade edildi.

Bu satın alma, Paris FC’nin mavi-beyaz Eyfel Kulesi logosu ile birlikte, Paris’in sportif ivmesini 2024 Olimpiyatları sonrasında da sürdürmesine yardımcı olabilir. Ayrıca, kulübün Avrupa futbolundaki gölgede kalmış statüsünü değiştirmesi bekleniyor. PARİS İÇİN DÖNÜM NOKTASI

  • Moda, finans, lüks ve eğlencenin merkezi olan Paris, yalnızca PSG ile yetinirken; Londra ve Madrid gibi şehirlerin gerisinde kalıyor.
  • PSG, Katar sermayesinin 2011’de kulübü satın almasından sonra Ligue 1’deki 10 şampiyonluğuyla öne çıkıyor.
  • Londra’da bu sezon Premier Lig’de yedi kulüp, Madrid ve çevresinde ise La Liga’da beş kulüp bulunuyor.
  • Roma bile Stadio Olimpico’yu paylaşan iki kulübe sahip.

Paris FC yönetimi, “Agache’nin çoğunluk hissesine sahip olmasıyla birlikte kulüp, başkentin futbolunda yeni hedefler ve başarı kriterleri ile farklı bir boyut kazanacak” açıklamasında bulundu. Lüks moda devi LVMH’nin patronu Bernard Arnault, 167 milyar Euro’yu aşan servetiyle Forbes‘un en zenginler listesinde zirvede yer almakta. Paris FC yönetim kurulunda aileyi temsil edecek olan oğlu Antoine Arnault, “Futbol uzun süredir büyük bir tutkumuz. Şu aşamada herhangi bir hedef belirlememekle birlikte, Fransız futbol tarihinde yeni ve istisnai bir bölümü birlikte yazmayı umuyoruz” dedi.

Kaynak: Sözcü

Fransa’nın Zengin Arnault Ailesi Paris FC’yi Satın Alıyor
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!