1. Haberler
  2. Magazin
  3. Arka Sokaklar’ın Kayıp Çocuklar Üzerine Özel Bölümü

Arka Sokaklar’ın Kayıp Çocuklar Üzerine Özel Bölümü

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Arka Sokaklar’ın Kayıp Çocuklar Üzerine Özel Bölümü

Arka Sokaklar’ın Kayıp Çocuklar Üzerine Özel Bölümü

Arka Sokaklar dizisinin sevilen karakteri Rıza Baba’ya hayat veren Zafer Ergin, toplumun son dönemde kayıp çocuklar konusundaki derin üzüntüsüne dikkat çekerek, “Bu bölümde kayıp çocuklarımızı ele almaya çalışıyoruz, ancak asıl amacımız acımızı dile getirmek. Sokakların sorunlarının görünür olmasını sağlamak için bölümlerimizi çekmeye devam edeceğiz.” şeklinde konuştu.

VATANI KORUMAK ÇOCUKLARI KORUMAKLA BAŞLAR

Dizinin ikonik karakterlerinden Mesut Komiser rolünde izlediğimiz Şevket Çoruh, “Vatanı korumak, çocukları korumakla başlar. Türkiye, yıllardır Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutluyor. Bu da Mustafa Kemal Atatürk’ün Türk milletine çocukları korumamız gerektiğini, onların bizim geleceğimiz olduğunu hatırlattığını gösteriyor. Yaşanan bu olayların, Arka Sokaklar gibi gündemi takip eden bir dizide yer alması bizim için son derece önemli. Bölümü çekerken hissettiğimiz duygular gerçekten tüylerimizi diken diken etti.” ifadelerini kullandı.

GELECEĞİMİZE SAHİP ÇIKIYORUZ

Dizinin önemli karakterlerinden Hüsnü Çobanı canlandıran Özgür Ozan, dizinin bu kadar başarılı olmasını gündemi takip etmesine bağlıyordu: “Arka Sokaklar’ı 2006 yılından bu yana izlerseniz, o yıldan bu yana Türkiye’de neler yaşandığını görebilirsiniz. Çocuklarımız geleceğimizse, biz onlara sahip çıkarak aslında kendi geleceğimize sahip çıkıyoruz.” dedi.

KURGUMUZ, HAYATIN KURGUSU

Dizide Hakan karakterine hayat veren Ozan Çobanoğlu, “Ülkemizin acısı neyse, onu dizimizde yansıtmaya çalışıyoruz. Biz bir dizi olarak, kurgumuz hayatın kurgusu. Sanat yoluyla üzerimize düşen sorumluluğu yerine getirmeye çalışıyoruz. Eğer bir kişi bile bu durumdan ders alırsa, bu bizim için dünyalara bedel.” şeklinde konuştu.

Arka Sokaklar'ın Kayıp Çocuklar Üzerine Özel Bölümü

ÇOCUKLAR KAYBOLMASIN

Dizide Aylin karakterini canlandıran Özlem Çınar, “Böylesine hassas konular üzerinde oyuncu olmak, başka bir noktada kalmayı gerektiriyor. Çünkü burada sadece bir insan olarak varız. Arka Sokaklar bu bölümde, umarım çocuklarımız kaybolmasın mesajını verecek.” yorumunda bulundu.

GERÇEK İLE KURGU ARASINDAYIM

Projenin Zeki Komiseri Burak Satıbol, “Meslek hayatımda hiç yaşamadığım duyguları yaşıyorum. Gerçek ile kurgu arasında bir yerdeyim. Hepimize önemli görevler düşüyor. Tam da bu yüzden Arka Sokaklar, 19 yıldır varlığını sürdürüyor. Çünkü her zaman gündemin içinde ve nerede ne yaşanıyorsa, Arka Sokaklar orada.” şeklinde değerlendirmelerde bulundu.

ÖZEL BÖLÜME, ÖZEL ÇEKİM

“Arka Sokaklar” dizisinin 686. bölümü, büyük bir yapım ekibi ve kapsamlı lojistik altyapıyla hazırlandı. Çekimler, hikâyeye uygun bir köyde, İstanbul dışında gerçekleştirildi. Arama kurtarma sahnelerinin çekimlerinde, üç jandarma aracı dahil olmak üzere toplamda 6 adet kurtarma aracı, 30 kişilik Jandarma Arama Kurtarma (JAK) timi, su altı arama kurtarma timi, eğitimli arama kurtarma köpekleri ve çeşitli iş makineleri yer aldı. Bu büyük prodüksiyon, sadece teknik ekipmanla sınırlı kalmayıp, alanında uzman ekipler ve yerel gruplarla iş birliği yaparak gerçekleştirildi.

CUMA AKŞAMI EKRANDA

Arka Sokaklar'ın Kayıp Çocuklar Üzerine Özel Bölümü

Türker İnanoğlu’nun imzasını taşıyan, yapımcılığını D Media’nın üstlendiği, senaryosunu Ozan ve Sinan Yurdakul’un kaleme aldığı dizinin yönetmenliğini ise Baran Özçaylan üstleniyor. Merakla beklenen özel bölüm, 18 Ekim Cuma akşamı saat 20.00’de Kanal D’de izleyicilerle buluşacak.

Arka Sokaklar’ın Kayıp Çocuklar Üzerine Özel Bölümü
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!