1. Haberler
  2. Gündem
  3. İstanbul’da Suç Örgütlerine Yönelik Büyük Operasyon: 99 Tutuklama

İstanbul’da Suç Örgütlerine Yönelik Büyük Operasyon: 99 Tutuklama

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İstanbul’da Büyük Suç Operasyonu: 99 Tutuklama

İstanbul’da, iki ayrı organize suç örgütüne yönelik gerçekleştirilen “Kuyu-36” operasyonunda, toplamda 157 şüpheli gözaltına alındı. İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın koordinesinde, yurt dışında tutuklu bulunan B.B. ve B.C.G. isimli kişilerin liderliğini yaptığı iki organize suç örgütüne yönelik geniş kapsamlı bir soruşturma başlattı.

Operasyon kapsamında gözaltına alınan şüphelilerin adli işlemleri tamamlandı. Çok sayıda savcı tarafından sorgulanan şüphelilerden 43’ü savcılık tarafından serbest bırakılırken, 114 kişi ise gece saatlerinde nöbetçi sulh ceza hakimliğine sevk edildi. Bu süreçte, 99 şüpheli tutuklandı, 15 şüpheli ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Öte yandan, suç örgütü üyelerinin Ataşehir ve Sancaktepe’deki bazı iş yerlerine düzenledikleri silahlı saldırılar, güvenlik kameraları tarafından kaydedildi. Bu saldırılar, suç örgütünün ne kadar cesur ve tehlikeli bir yapıya sahip olduğunu gözler önüne serdi.

NE OLMUŞTU?

İstanbul polisi, çalıntı araçlar ve motosikletlerle 100 farklı suç eylemine karıştıkları tespit edilen organize suç örgütü üyelerinin, kasten öldürme, kasten öldürmeye teşebbüs, kasten yaralama, yağma, yağma amacıyla tehdit, silah ticareti, uyuşturucu madde imal ve ticareti gibi ciddi suçlardan soruşturma başlattı. Bu kapsamda yapılan çalışmalar sonucunda, iki ayrı organize suç örgütüne yönelik düzenlenen operasyonda çok sayıda şüpheli yakalandı.

Adreslerde gerçekleştirilen aramalarda ise büyük miktarda suç unsuru ele geçirildi. Bu ele geçirilenler arasında 40 ruhsatsız tabanca, 10 otomatik tabanca, 5 pompalı tüfek, 3 uzun namlulu tüfek, 2 el bombası, 2 çelik yelek, çeşitli miktarlarda uyuşturucu madde ile çok sayıda döviz ve Türk lirası bulunmaktaydı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, bu önemli operasyonu 14 Ekim’de sosyal medya hesabından duyurdu.

İstanbul’da Suç Örgütlerine Yönelik Büyük Operasyon: 99 Tutuklama
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!