1. Haberler
  2. Teknoloji
  3. Instagram, Genç Kullanıcıları Koruma Amaçlı Yeni Önlemler Alıyor

Instagram, Genç Kullanıcıları Koruma Amaçlı Yeni Önlemler Alıyor

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Sosyal medya devlerinden biri olan Instagram, platform üzerindeki genç kullanıcıları hedef alan tacizleri azaltmak amacıyla bir dizi yenilikçi önlem duyurdu. Bu adımlar, Instagram’ın ana şirketi Meta’nın, ABD’de açılan davalar ve gençlerin yanı sıra çocukların aileleri ve ebeveynlerinden gelen artan şikayetler sonrasında atılmış bir adım olarak öne çıkıyor.

Instagram, Genç Kullanıcıları Koruma Amaçlı Yeni Önlemler Alıyor

Instagram’da Ekran Görüntüsü Alınamayacak

Instagram’ın direkt mesaj sisteminde kaybolan mesajların ekran görüntülerinin alınması ve ekran kaydı yapılması engellenecek. Bu özellik sayesinde, bir kullanıcı yalnızca bir kez görüntülenmesi gereken bir resmi kaydetmeye çalıştığında siyah bir ekranla karşılaşacak. Ayrıca, gönderici görüntü veya videonun tekrar oynatılmasına izin verse bile, Instagram bu içeriğin başka bir cihazda açılmasına engel olacak. Ancak, bu yeni önlemler, kötü niyetli kişilerin görüntüyü veya videoyu başka bir cihazla kaydedip kaydedemeyeceğini tamamen önleyemeyecek.

Instagram Gençleri Koruma Altına Alacak

Meta, cinsel içerikli görüntüler veya konuşmalar aracılığıyla mağdurları para ödemeye zorlayan bir şantaj türü olan sextortion’a karşı gençleri ve çocukları korumak için bir dizi yeni özellik sunmayı planlıyor. Instagram, kullanıcılarına hesabın ne kadar yeni olduğu ve şüpheli bir aktivite olup olmadığı gibi önemli göstergeleri perşembe gününden itibaren sunmaya başlayacak. Platform ayrıca, dolandırıcı hesapların gençlere takip isteği göndermesini engellemek amacıyla bu istekleri ya engelleyerek ya da gencin spam klasörüne taşınarak önleyecek.

Instagram, Genç Kullanıcıları Koruma Amaçlı Yeni Önlemler Alıyor

Instagram, Çıplak Fotoğrafları Bulanıklaştıracak

Bir genç kullanıcıya çıplak fotoğraf gönderilmesi durumunda Instagram, bu fotoğrafı otomatik olarak bulanıklaştıracak ve kullanıcıya içerikle ilgili bir uyarı mesajı gönderecek. Meta, Eylül ayında genç kullanıcıları daha iyi korumak ve ebeveynlere daha fazla hesap görünürlüğü sağlamak amacıyla yeni “Genç Hesapları” özelliğini tanıtmıştı. Bu yeni hesaplar, varsayılan olarak özel olacak ve özel mesajlar kısıtlanacak; böylece gençler yalnızca takip ettikleri veya zaten bağlantıda oldukları kişilerden mesaj alabilecekler.

Meta ayrıca, profil oluştururken yaşları hakkında yanlış bilgi veren ve doğum tarihlerini doğrulamaları gereken gençlere karşı önlemler alacak. Şirket, yetişkin gibi davranan genç hesaplarını tespit eden ve otomatik olarak kısıtlı genç sürümüne yerleştiren yeni bir teknoloji üzerinde çalıştığını da duyurdu.

Kaynak: Sözcü

Instagram, Genç Kullanıcıları Koruma Amaçlı Yeni Önlemler Alıyor
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!