1. Haberler
  2. Gündem
  3. İzmir’de Şaşırtan Mezar Kazısı: Gizemli İnsan Kemikleri Bulundu

İzmir’de Şaşırtan Mezar Kazısı: Gizemli İnsan Kemikleri Bulundu

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İzmir’de Şaşırtan Mezar Buluntusu

İzmir’de gerçekleştirilen bir mezar kazısında, daha önce bilinmeyen iki insanın kemikleri ortaya çıkarıldı. Bu kemikler, kimlik tespiti ve DNA analizi yapılmak üzere İstanbul Adli Tıp Kurumu Başkanlığı’na gönderildi.

Dedesiyle Birlikte Olma Arzusuyla Defnedildi

Edinilen bilgilere göre, 4 Ekim’de hayatını kaybeden Kübra Küntaş, ailesi tarafından Eski Buca Mezarlığı’nda, 45 yıl önce vefat eden dedesi Nurettin Küntaş’ın mezarının üzerine defnedilmek istendi. Aile, bu defni gerçekleştirirken dedesinin ruhuna yakın olma arzusuyla hareket etti.

Mezardan Çıkan Gizemli Kemikler

Defin işlemleri sırasında açılan mezarda, Nurettin Küntaş’ın cenazesine ulaşılmadan, siyah bir poşet içinde insan kemikleri bulundu. Aile yakınları, ortaya çıkan kemiklerin, kaybettikleri Kübra Küntaş’a ait olmadığını belirttiler. Bu durum üzerine, görevliler poşetteki kemik parçalarını İzmir Mezarlıklar Müdürlüğü gasilhanesine götürdü.

DNA Testi İçin Adli Süreç Başlatıldı

İzmir Büyükşehir Belediyesi Mezarlıklar Dairesi Başkanlığı’nın durumu bildirmesiyle birlikte, mezarda İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından bir inceleme gerçekleştirildi. Yapılan incelemeler sonucunda, kemiklerin iki farklı insana ait olduğu tespit edildi. Bu kemikler, kimlik tespiti ve DNA tiplemesi için İstanbul Adli Tıp Kurumu Başkanlığı’na gönderildi.

Kaynak: Sözcü

İzmir’de Şaşırtan Mezar Kazısı: Gizemli İnsan Kemikleri Bulundu
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!