1. Haberler
  2. Gündem
  3. Serhat Akın’a Yönelik Silahlı Saldırı Soruşturması Tamamlandı

Serhat Akın’a Yönelik Silahlı Saldırı Soruşturması Tamamlandı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, eski milli futbolcu Serhat Akın‘ın silahlı saldırıya uğramasıyla ilgili yürütülen soruşturmayı tamamlayarak, 7 şüpheli hakkında iddianame düzenledi. Akın’ın, Beykoz‘da uğradığı saldırının ardından başlatılan soruşturma, çeşitli detaylarla derinlemesine yürütüldü.

İddianamede, şüpheliler E.Ü ve O.M. hakkında “tasarlayarak kasten öldürmeye teşebbüs” suçundan 13’er yıldan 20’şer yıla kadar hapis cezası talep edildi. Ayrıca, şüpheli H.Ş‘nin “tasarlayarak kasten öldürmeye teşebbüse azmettirmek” suçundan 13 yıldan 20 yıla kadar hapisle cezalandırılması istendi.

İddianamede, diğer şüpheliler Y.G, I.T ve M.A‘nın ise “tasarlayarak kasten öldürmeye teşebbüse yardım” suçundan 6,5 yıldan sekizer yıla kadar hapis cezasına çarptırılması talep edildi. Şüpheli O.D‘nin “tasarlayarak kasten öldürmeye teşebbüs” ve 6136 Sayılı Ateşli Silahlar Kanunu‘na muhalefet suçundan 14 yıldan 23 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılması gerektiği vurgulandı.

Başsavcılıkça onaylanan iddianame, İstanbul Anadolu 23. Ağır Ceza Mahkemesi‘ne gönderildi. Beykoz Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan fezlekede, yurt dışından gelen talimat üzerine birden fazla kişinin olay öncesi ve sonrasında fikir ve eylem birliği içinde hareket ettiği vurgulandı. Ayrıca, saldırının gerçekleştiği yerde olay öncesinde keşif yapıldığına dair kamera kayıtları bulunduğu belirtildi.

Serhat Akın’ın yaralanmasının parçalı kemik kırığı boyutunda olduğu ve hayat fonksiyonlarına etkisinin Adli Tıp Kurumu raporuna göre ağır nitelikte değerlendirildiği ifade edildi. Fezlekede, Akın’a 3-4 metre mesafeden 3 el ateş edildiği ve mermilerin isabet bulduğu, şüphelilerin olaydan sonra kaçtığı ve saldırıda kullanılan silahın mahiyeti göz önüne alındığında eylemin “tasarlayarak kasten öldürmeye teşebbüs” olarak nitelendirildiği yer aldı.

Müşteki Serhat Akın’ın silahla vurulması eylemi için, bu yıl Kumburgaz‘da işlenen bir başka “kasten öldürme” suçundan dolayı yakalaması bulunan firari şüpheli H.Ş‘nin, O.D, O.M ve E.Ü‘ye talimat vererek suçu azmettirdiği anlatıldı. O.D’nin, E.Ü’den aldığı tabancayla müştekiye ateş etmesinden sonra O.M’nin motosikletle olay yerine gelerek O.D’nin kaçmasını sağladığı ifade edildi.

Fezlekede, E.Ü’nün saldırıdan önce şüpheliler O.M. ve O.D. ile olay yerinde keşif yapma, olayda kullanılan tabanca ve maskeleri temin etme, I.T’nin kaçan şüphelilerin saklanmasına yardımcı olma, M.A’nın eylemin gizliliğini sağlamak için O.D’nin saldırı sırasında kullandığı kaskı temin etme, Y.G’nin ise olayın azmettiricisi olan H.Ş’den aldığı ve bu işin karşılığı olarak değerlendirilen 250 bin lirayı şüpheliler O.D. ve O.M’ye teslim etme suretiyle olaya iştirak ettikleri vurgulandı.

Başsavcılıkça hazırlanan fezlekede 7 şüpheli hakkında “tasarlayarak kasten adam öldürmeye teşebbüs” suçundan 20 yıla kadar hapis cezası istemi öngörülmüştü. Fezleke, dava açılması talebiyle Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığına gönderildi.

Kaynak: Sözcü

Serhat Akın’a Yönelik Silahlı Saldırı Soruşturması Tamamlandı
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!