1. Haberler
  2. Dünya
  3. Kurabiye Canavarı’nın Hız Ceza Macerası

Kurabiye Canavarı’nın Hız Ceza Macerası

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Geçtiğimiz hafta Almanya’nın Dortmund kentinde, hız sınırının 80 km/s olduğu bir yolda, 91 km/s hızla seyreden bir araç, mobil hız kamerasına yakalandı. Dışarıdan sıradan bir otomobil gibi görünen bu aracın şoför koltuğunda ise herkesin tanıdığı Kurabiye Canavarı oturuyordu. Hem hız sınırını aşarak kendi hem de diğer sürücülerin güvenliğini tehlikeye atan bu ilginç sürücü, yapılan arama çalışmaları sonucunda bulundu.

POLİS KURABİYE CANAVARI’NIN PEŞİNDEN KOŞTU

Dortmund’da, Kurabiye Adam kostümü giymiş bir adamın, 80 km/saatlik hız sınırı olan bir bölgede 91 km/saat hızla gittiği tespit edildikten sonra, polis ekipleri hemen harekete geçti. Hız kamerasındaki aracın plakasına göre, kostümü giyen 57 yaşındaki sürücüye ceza kesildi. Olayın ardından Dortmund polisi, bu ilginç durumu sosyal medyada paylaştı ve adama yalnızca 40 euro ceza keserek, daha dikkatli olması konusunda bir uyarıda bulundu. Polis, açıklamasında; “Kurabiye Canavarı temel olarak iyi niyetli, oldukça açgözlü ama aynı zamanda görev bilincine sahip bir karakterdir.” ifadesini kullandı. Memurlar açısından, direksiyonda 57 yaşındaki adamın mı yoksa başka birinin mi olduğu belirsiz kalsa da, dava kapandı.

NE OLMUŞTU?

Dortmund’daki A45 otoyolunda bir mobil hız kamerası, alışılmadık bir görüntü kaydetti. Görüntülerde, “Kurabiye Canavarı” adeta bir aracın direksiyonundaydı. Hız sınırını aşarak 80 km/saat olan bölgede 91 km/saat hızla seyreden sürücü, hız kamerasına yakalandı. Bu sırada maske takmış olduğu görülen sürücü, polis raporlarına “Muppet Show veya Susam Sokağı’ndaki bir karakterin maskesini takan şoför” olarak işlendi.

POLİS DURUMU CİDDİ BULDU

Dortmund polisi, bu olayın hiç de eğlenceli olmadığını vurguladı ve sürücüleri dikkatli olmaları konusunda uyarılarda bulundu. Yapılan açıklamada; “Böyle bir hız kamerası işleminin yalnızca ‘sözde komik’ olduğunu belirtmeliyiz, çünkü gerçek şu ki, bu tür kostümler görüş alanını ciddi şekilde kısıtlar ve dolayısıyla kaza riskini önemli ölçüde artırır. Bu şekilde meydana gelen ciddi bir kazanın sonuçları, sürücünün saatte 11 km daha hızlı olması nedeniyle beklenen 40 euro cezasından çok daha ciddi olabilir. Ciddi bir kazaya neden olan kişi yalnızca maddi hasardan değil, en kötü senaryoda bir kişinin ölümüne de sebep olabilir.” denildi.

Kurabiye Canavarı'nın Hız Ceza Macerası

Kaynak: Sözcü

Kurabiye Canavarı’nın Hız Ceza Macerası
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!