1. Haberler
  2. Spor
  3. Kevin Strootman Futbolculuk Kariyerine Son Verdi

Kevin Strootman Futbolculuk Kariyerine Son Verdi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kevin Strootman Futbolculuk Kariyerini Noktaladı

Hollandalı orta saha oyuncusu Kevin Strootman, futbolculuk kariyerini resmen sonlandırdığını açıkladı. 34 yaşındaki deneyimli futbolcu, sosyal medya platformu X hesabından yaptığı paylaşımla emeklilik kararını duyurdu. Bu yaz İtalya’nın Genoa kulübünden ayrıldıktan sonra hiçbir takımla sözleşme imzalamayan Strootman, futbol dünyasına veda etti.

Kariyeri boyunca Hollanda Milli Takımı’nın formasını 46 kez giyen ve bu süreçte kaptanlık pazubandını takan Strootman, 2018 yılında Roma kulübünden Fransa’nın Marsilya takımına 25 milyon Euro karşılığında transfer olmuştu. Ancak Fransız kulübündeki performansı beklentilerin altında kalınca, Ocak 2021’den itibaren başka takımlara kiralık olarak gönderildi.

Marsilya’da toplamda 78 maça çıkan oyuncu, bu süreçte yalnızca 3 gol kaydetti. Strootman’ın emeklilik duyurusunu yaptığı tweet de dikkat çekti.

Profesyonel futbol kariyerine Sparta Rotterdam altyapısında başlayan Strootman, adını PSV Eindhoven’da duyurdu. İtalya’da da iz bırakan bu tecrübeli futbolcu, kariyerinin son dönemlerinde Cagliari ve Genoa formalarını giydi. Strootman, kulüp ve milli takım düzeyinde toplamda yaklaşık 550 karşılaşmada sahaya çıkarak aktif futbol yaşantısını tamamladı.

Kaynak: Sözcü

Kevin Strootman Futbolculuk Kariyerine Son Verdi
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!