1. Haberler
  2. Dünya
  3. Donald Trump’tan Zelenskiy’e Sert Eleştiriler

Donald Trump’tan Zelenskiy’e Sert Eleştiriler

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Donald Trump’tan Zelenskiy’e Eleştiriler

Eski ABD Başkanı ve Cumhuriyetçi başkan adayı Donald Trump, Rusya-Ukrayna Savaşı hakkında yaptığı yorumlarda, Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy’in savaşın patlak vermesine engel olamadığını belirtti. Trump, Zelenskiy’i, bu süreçte önemli bir sorumluluğa sahip olmakla itham etti.

New York Times tarafından aktarılan habere göre, Patrick Bet-David’in podcast programında konuşan Trump, Zelenskiy’i “gördüğüm en iyi pazarlamacılardan biri” olarak tanımladı. Ancak, bu övgünün ardından Trump, Ukrayna’nın ABD’den aldığı yardım miktarını da eleştirerek, “Zelenskiy, ülkesinin ihtiyaçları için her geldiğinde ‘100 milyar dolar’ talep ediyor” dedi. Bu ifadeleriyle, Zelenskiy’in ABD’ye yaptığı çağrıları sorguladı.

Trump, “Ona yardım etmek istemiyorum değil, oradaki insanlar için büyük bir üzüntü duyuyorum, fakat Zelenskiy, bu savaşın başlamasına asla izin vermemeliydi.” diyerek açıkça Ukrayna Devlet Başkanı’nı suçladı. Savaşın gidişatına dair görüşlerini paylaşan Trump, Ukrayna’nın bu çatışmayı kazanmasının mümkün olmadığını savundu. Ayrıca, “Eğer daha akıllı bir başkan olsaydı, bu savaşta anlaşmaya varmak çok daha kolay olabilirdi.” ifadelerini kullandı.

Bu eleştiriler, Trump’ın dış politika konusundaki tutumunu bir kez daha gözler önüne sererken, savaşın geleceği ve uluslararası ilişkilerdeki dinamikler üzerine tartışmaları da alevlendirdi.

Kaynak: Sözcü

Donald Trump’tan Zelenskiy’e Sert Eleştiriler
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!