1. Haberler
  2. Gündem
  3. Yenidoğan Skandalı: Emrullah Erdinç’in Açıklamaları

Yenidoğan Skandalı: Emrullah Erdinç’in Açıklamaları

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yenidoğan Skandalı Üzerine Emrullah Erdinç’in Açıklamaları

Gazeteci Emrullah Erdinç, SÖZCÜ TV’de gerçekleştirdiği açıklamalarda, yenidoğan skandalıyla ilgili çarpıcı bilgiler paylaştı. Erdinç, “Şu anda bu hastanelerin birçoğu aktif durumda. Bu hastaneler, devleti soyarak haksız kazanç elde eden kuruluşlar. Hala onların soygunlarına göz yumuyoruz. SGK anlaşmaları iptal edilmedi. Toplamda 19 hastane bulunuyor” dedi.

Erdinç, yaptığı açıklamada şu önemli noktaları vurguladı:

  • Sağlık Bakanı’nın açıklamaları doğru: “Sağlık Bakanı’nın yaptığı açıklamada verdiği bilgiler gerçeği yansıtıyor. Bu dosyayı araştırdığımda, CİMER’e yapılan bir annenin şikayetiyle olayın başladığını gördüm. Şikayet, İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü’ne ulaşıyor.”
  • Düzgün doktorların incelemesi: “İşini adanmışlıkla yapan, etik kurallara sadık doktor ve profesörlerimiz, konuyu incelemek üzere gidiyor ve detaylı bir rapor hazırlıyor. İhbarda bahsedilen birçok hastanede, yenidoğan ünitelerinde usulsüzlükler tespit ediliyor.”
  • Mali Şube Operasyonu: “İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü’nden gelen rapor, Mali Şube’ye intikal ediyor ve buradan bir operasyon başlatılıyor. Ancak şu anda bu hastanelerin çoğu hala faaliyet gösteriyor. Haksız kazanç elde eden bu hastanelerin soygunlarına sessiz kalmaya devam ediyoruz. SGK ile olan anlaşmaları hala iptal edilmedi.”
  • Fırat Sarı’nın rolü: “15 hastane, Fırat Sarı isimli doktor tarafından işletiliyor. Bu hastanelerin gelirlerinin yüzde 60’ı hastaneye, yüzde 40’ı ise Fırat Sarı ve çetesine kalıyor.”
  • Usulsüzlüklerin boyutu: “Yenidoğan ve tedavi gören bebeklerin akciğer grafileri üzerinde ciddi oynama yapılmış durumda.”
  • Eski Sağlık Bakanı’nın bağlantısı: “Avcılar’da bulunan bir hastanenin, eski Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu‘na ait olduğunu biliyoruz.”

Kaynak: Sözcü

Yenidoğan Skandalı: Emrullah Erdinç’in Açıklamaları
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!