1. Haberler
  2. Dünya
  3. Yunan Liman Çalışanlarından İsrail’e Mühimmat Protestosu

Yunan Liman Çalışanlarından İsrail’e Mühimmat Protestosu

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yunan Liman Çalışanlarından İsrail’e Protesto

Yunan Liman Çalışanlarından İsrail'e Protesto

İsrail’in Gazze Şeridi’nde sürdürdüğü askeri operasyonları protesto eden Yunan liman işçileri, İsrail’e gönderilmek üzere hazırlanmış mühimmatın limanda yüklenmesini engellediler. Bu mühimmat, gemilere yüklenmeden önce limanda bekletilmeye alındı.

‘Yunanistan’ın Gem sahipleri, Soykırımda İşbirlikçi’

Yunan Liman Çalışanlarından İsrail'e Mühimmat Protestosu

Yunanistan’daki bir liman çalışanları sendikasının öncülüğünde düzenlenen bu protesto sonucunda, İsrail için hazırlanan 21 tonluk mühimmat Pire Limanı’nda kaldı. Reuters’a konuşan liman işçileri, mühimmatın Kuzey Makedonya’dan geldiğini ve Marşal Adaları üzerinden İsrail’e gönderilmesinin planlandığını ifade ettiler. Liman çalışanları sendikası, daha önce de İsrail’e gönderilen benzer kargoların durdurulması için liman işçilerine çağrıda bulunmuştu. Sendikadan bir yetkili, sosyal medya platformu Facebook’tan yaptığı açıklamada, “Pire Limanı’nın, savaş malzemelerinin yükleme merkezi haline gelmesine izin vermeyeceğiz” dedi ve “Barış için savaşacağız… Yunanistan’ın savaş çabalarına katkıda bulunmaya hayır!” şeklinde ekleme yaptı.

‘Katiller, Limandan Çıkın!’

Protesto sırasında sendika, çeşitli görseller paylaşarak durumu belgeledi. İşçiler, nakliye araçlarının üzerine sprey boyayla yazılar yazarak protestolarını ortaya koydular. Bir aracın üzerine “Katiller, limandan çıkın!” ifadesi yazıldı.

‘Yunanistan’ın Tutumu’

Yunan hükümeti, Gazze’deki Hamas ile devam eden çatışmalar esnasında İsrail’in kendini savunma hakkına destek verdiğini belirtmiş, ancak aynı zamanda bu insanlık dramının sona ermesi için derhal bir ateşkes çağrısında bulunmuştu. Mühimmat yüklü araçlar, liman yetkililerinin gözetimi altında tutuluyor. Olayla ilgili olarak yerel yetkililer soruşturma başlattı. Sahil güvenlik birimlerinden bir yetkili, bir sendika lideri hakkında tutuklama emri çıkarıldığını duyurdu. Diğer bir yetkili ise mühimmat yüklü konteynırın geçerli bir transit geçiş iznine sahip olduğunu vurguladı.

Kaynak: Sözcü

Yunan Liman Çalışanlarından İsrail'e Mühimmat Protestosu

Yunan Liman Çalışanlarından İsrail’e Mühimmat Protestosu
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!