1. Haberler
  2. Spor
  3. Erciyes Dağı’nda Tenis Kortları Kar Altında Kaldı

Erciyes Dağı’nda Tenis Kortları Kar Altında Kaldı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Erciyes Dağı’ndaki Tenis Kortları Kar Altında Kaldı

Kayseri’nin Erciyes Dağı’nda, 2.300 metre rakımda inşa edilen tenis kortları, yoğun kar yağışı nedeniyle spor gündeminin merkezine oturdu. Yaz ve kış aylarında sporculara hizmet vermesi planlanan bu tesisler, beklenmedik hava koşulları nedeniyle ITF Uluslararası Tenis Turnuvası sırasında tamamen karla kaplanarak, müsabakalara ara verilmesine neden oldu. Yüksek rakımda yer alması sebebiyle daha önce eleştirilere maruz kalan 12 tenis kortu, sporcuları zorlu hava şartlarıyla karşı karşıya bıraktı.

Turnuvada mücadele eden birçok sporcu, dondurucu soğuk havaya rağmen sahaya kışlık kıyafetlerle çıkarak mücadele etti. Turnuvada yer alan tenisçilerden Melis Sezer, sosyal medya hesabından kortların karla kaplı halini paylaşarak, “Kötü oldu ama böyle de güzel” yorumunu yaptı.

Tesisin genel müdürü Ali Koçak, yaz aylarında Antalya’da uygun tesis bulmanın zorluğuna dikkat çekerek, Erciyes’i alternatif spor merkezi olarak tercih ettiklerini ifade etmişti. Ancak, kar yağışının beklenenden erken gelmesi, turnuva planlarını olumsuz etkiledi ve organizasyona ara verilmek zorunda kalındı.

Erciyes Dağı’nın kış sporları merkezi olarak bilinen yapısını, yaz sporlarıyla çeşitlendirme amacı taşıyan tenis kortları, bu olayın ardından yeniden tartışma konusu haline geldi. Türkiye’nin WTA düzeyinde final oynayan ilk tenisçisi İpek Şenoğlu, kortların kar altında kalmasının ardından şu paylaşımı yaptı:

“Bu kortlara bu tarihte turnuva verilmez dedim diye, basın bülteni yayınlayıp bir sürü kişiye de ‘Federasyon seçimleri var, bu sebeple İpek bizi kötülüyor’ demişsiniz. Ben başkanlığa aday değilim, sadece artık fazla mütevazi olmayacağım. Eğer bu kortlar yapılacaksa, 3-4 adet ve kamp amaçlı olmalıydı. Ayrıca, bu tarihlerde buraya turnuva vermek hatadır. @TTForgtr. Evet, hata yaptık da diyebilirsiniz, ‘İpek kar yağdırdı da’ Bekliyorum bir basın bülteni daha… Bir de sorum var. Kayseri Belediyesi bu kortlar için para harcadı mı, yoksa ‘Hayır, Megasaray özel bir şirkettir, kendi istediğini yapabilir’ ise cevabınız, o zaman niye turnuva veriyorsunuz bu tarihte? Ayrı bir sitemim de, memnuniyet videosu çeken sporcu arkadaşlarıma. Biraz samimiyet. Biraz cesaret!”

Kaynak: Sözcü

Erciyes Dağı’nda Tenis Kortları Kar Altında Kaldı
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!