1. Haberler
  2. Gündem
  3. İstanbul’da 1 Mayıs Davası: 17 Sanık Yargılanıyor

İstanbul’da 1 Mayıs Davası: 17 Sanık Yargılanıyor

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İstanbul’da 1 Mayıs Davası Başladı

İstanbul’da, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nde, Pertevniyal Lisesi önündeki arama noktasında polise saldırdıkları ve terör örgütü TKP/ML’nin propagandasını yaptıkları iddiasıyla yargılanan 17 sanığın davası görüldü. Duruşma, İstanbul 24. Ağır Ceza Mahkemesi’nde gerçekleşti ve tutuksuz sanıklardan Ahmet Hazar Yüksel ile sanık avukatları duruşmaya katıldı.

Duruşmada, savcı esasa ilişkin mütalaasını sundu. Savcı, tüm sanıkların “kanuna aykırı toplantı ve yürüyüşlere silahsız katılarak, ihtara rağmen kendiliğinden dağılmamak” ve “terör örgütü propagandası yapmak” suçlarından 1 yıl 6 aydan 9 yıla kadar hapisle cezalandırılmalarını talep etti. Mütalaada, sanıkların üzerlerine atılı olan “suçu ve suçluyu övmek” suçunun, “terör örgütü propagandası yapmak” suçunu oluşturduğuna dikkat çekildi ve bu suç yönünden ceza verilmesine yer olmadığına karar verilmesi istendi.

Mütalaanın ardından söz alan sanık avukatları, savunma yapmak için süre talep etti. Mahkeme heyeti, sanık ve avukatlarına savunma yapmaları için süre verilmesine hükmederek, duruşmayı 6 Aralık’a erteledi.

SANIKLAR HAKKINDAKİ İDDİALAR

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nde Fatih’teki Pertevniyal Lisesi’nin önündeki arama noktasında 17 sanığın, yanlarında terör örgütü TKP/ML’nin sözde kurucusu İbrahim Kaypakkaya’nın resminin bulunduğu flamalar ve onun fotoğrafının yer aldığı iki yelekle Saraçhane Meydanı’na girmeye çalıştıkları kaydedilmektedir.

İddianamede, sanıkların burada “İbrahim Kaypakkaya önderimizdir, ölümsüzdür” ve “Yasalarınıza uymuyoruz, Kaypakkaya önderliğinde 1 Mayıs yürüyüşümüzü gerçekleştiriyoruz” şeklinde sloganlar attıkları aktarılmaktadır. Emniyet güçlerinin durdurma ve dağılmaları yönünde uyarıda bulunmasına rağmen grubun polise direndiği ve fiziki müdahalede bulunmaya başladığı belirtiliyor. Yaşanan arbede sonucu sanıkların gözaltına alındığı ifade edilmektedir.

İddianamede, 17 sanığın “kanuna aykırı toplantı ve yürüyüşlere silahsız katılarak ihtara rağmen kendiliğinden dağılmamak”, “terör örgütü propagandası yapmak” ve “suçu ve suçluyu övmek” suçlarından 3 yıl 6 aydan 10 yıla kadar hapisle cezalandırılmaları talep edilmektedir.

Kaynak: Sözcü

İstanbul’da 1 Mayıs Davası: 17 Sanık Yargılanıyor
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!